11 Nisan 2017 Salı

CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ : Android'in 10 Gizli Özelliği

Android’in 10 Gizli Özelliği

Android , şüphesiz, yüzlerce yeni cihazın her yıl farklı segmentlerde başlatıldığı en popüler mobil platformdur. Google ayrıca, her yinelemeyle birlikte Android özelliklerini zenginleştirdi ve onu günümüzün en verimli platformlarından biri haline getirdi. Android’in her yeni sürümü ile birlikte, yeni özellikler de görürsünüz.

Ancak Android’in tüm özelliklerini kullanıyor muyuz? Kullanılabilir en yaygın özellikleri kullanırken, Android’de birçok gizli veya nadiren kullanılan özellikler vardır. Bu özelliklerden bazıları donanım kısıtlaması nedeniyle birkaç cihaza özel olsa da, bunlardan bazıları Android telefonların çoğunda kullanılabilir.

Bu yazıda Android’de gizli veya nadiren kullanılan bazı özelliklere bir göz atacağız.

System UI Tuner

System UI Tuner, Android 6.0 Marshmallow’da eklenen bir özelliktir ve birkaç ayarı özelleştirmenize izin verir. Temel olarak gizli bir özelliktir ve Android 6.0 veya sonraki bir sürümünde System UI Tuner’ı etkinleştirmek için cihazınızdaki bildirim merkezini aşağı çekin ve Ayarlar dişli çark simgesinde 5 saniye kadar uzun süre basın. Şimdi basın konuşmasına izin verin ve “Tebrikler!” Mesajı içeren bir pop-up görürsünüz. System UI Tuner Ayarlar’a eklendi. Artık geliştirici seçeneklerinin altında listelenen System UI Tuner görebilirsiniz.

System UI Tuner bulunan özellikler telefonla telefon arasında değişir ve tüm cihazların aynı özellik seti bulunmayabilir.

Default File Manager (Varsayılan Dosya Yöneticisi)

Android varsayılan olarak gizli bir dosya yöneticisi ile gelir ve bu dosya yöneticisini kullanarak tüm dosyalara göz atabilirsiniz. Bu dosya yöneticisine erişmek için, ayarlardan depolama menüsünü açın ve depolama seçeneğinin en altına kaydırın. Burada Keşfet seçeneğini göreceksiniz. Keşfet seçeneğine tıklayın ve varsayılan dosya yöneticisini Android’de görebilirsiniz.

Bu dosya yöneticisi, yeni klasörler oluşturmanıza, videolara, resimlere ve sese göre dosyaları sıralamanıza ve ayrıca telefondaki mevcut tüm klasöre göz atmanıza izin verir.

Android Beam

Android Beam, verilerin yakın alan iletişimi (NFC) ile aktarılmasını sağlayan bir özelliktir. Web yer imlerinin, iletişim bilgilerinin, yönlerin, YouTube videolarının ve diğer verilerin hızlıca kısa menzilli değişimine izin verir. Telefonunuzun NFC’ye ihtiyacı olduğundan bu özellik donanıma özgüdür. Telefonunuzda NFC varsa, Android beam özelliğini kullanarak dosyalara dokunarak başka bir NFC özellikli telefonla dosya değişimi yapabilirsiniz. Android beam’i kullanmak için, ayarları açın, kablosuz ve şebekeler altında daha fazla aygıta gidin ve burada NFC ve Android beam’i etkinleştirme seçeneğini göreceksiniz.

Android beam, yalnızca NFC’niz varsa ve açıksa kullanılabilir.

User Accounts (Kullanıcı Hesapları)

Bu muhtemelen Android’de en az kullanılan özelliklerden biridir. Android tabletlerde kullanıcı hesapları mevcutken bu Lollipop’un piyasaya sürülmesiyle birlikte telefonlara geldi. Telefonunuz birden fazla kişi tarafından kullanılıyorsa, farklı kullanıcı hesapları oluşturabilir ve ayrı güvenliklere sahip olabilirsiniz. Kullanıcı hesapları oluşturmak için ayarları açın ve Kullanıcılar’ı seçin. Burada mevcut tüm kullanıcıları görebilir ve ayrıca yeni bir kullanıcı ekleme olanağı bulursunuz.

Create Shortcut to Settings (Ayarlar Kısayolunu Oluştur)

Ayarlardaki seçeneklerden herhangi biri sıklıkla kullanılıyorsa, ana ekrandaki ayarlara doğrudan bir kısayol oluşturmak için bir seçenek bulunur. Bu seçenek, widget’lar, açık widget’lar bölümü aracılığıyla mevcuttur ve widget’lar bölümünde ayarlanana kadar ilerleyin. Ayarlar widget’ini ana ekrana sürükleyip bırakmanız yeterlidir ve kısayol oluşturmak istediğiniz ayarları seçebileceğiniz bir menü açılır. Örneğin, sık sık hotspot kullanıyorsanız, widget işlevini kullanarak hotspot için bir kısayol oluşturabilirsiniz.

Data Saver (Veri Tasarrufu)

Veri koruyucusu varsayılan olarak devre dışı bırakılmış bir seçenektir, ancak adından da anlaşılacağı gibi, özellikle sınırlı bir plandaysanız, tarih kaydetmeye yardımcı olur. Açtığınızda, telefon uygulamaları geri planda veri gönderme veya alma olanağını kısıtlar ve yalnızca belirli bir uygulamayı açtığınızda veri erişimi sağlanır. Bu seçeneği kullanarak belirli uygulamalara sınırsız veri erişimi de sağlayabilirsiniz.

Battery Usage from Notification (Bildirimden Pil Kullanımı)

Çoğu zaman ne kadar süreceğini kontrol etmek için telefonumuzun pil kullanımına bakabiliriz ve çoğu zaman ayarlar panelini açıp bataryaya gidip kalan süreyi veya kullanım şeklini görüyoruz. Bazen pil tasarrufunu etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Ayarlardan erişmek yerine, pil kullanımına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz ve bildirimde pil tasarruf moduna hızlıca geçebilirsiniz (hızlı geçişlerde pil simgesi varsa). Hızlı geçişlerdeki pil simgesini tıklamanız yeterlidir ve pil kullanımını ve kalan süreyi ve ayrıca pil tasarrufu moduna geçme seçeneğini gösterecektir.

Screen Pinning (Ekran Pinning)

Ekran Pinning, Lollipop ile duyurulan ve kullanıcıların belirli bir uygulamayı ekrana bağlamasına olanak tanıyan bir özelliktir. Bu, bir uygulamayı ekrana sabitledikten sonra, cihazı kapatmadığınız sürece cihazdaki başka bir öğeye erişemeyeceğiniz anlamına gelir. Bu, oyun oynarken özellikle yararlıdır, yanlışlıkla diğer düğmelere basabilir ve ekran söner. Oyunu veya uygulamayı ekrana sabitleyerek, başka bir düğmeye bassan bile gitmez. Ekran sabitlemeye erişmek için Ayarlar-> Güvenlik’i açın. Burada, onu açma opsiyonunu göreceksiniz.

Bir ekranı sabitlemek istiyorsanız, genel bakış düğmesinde veya geçerli uygulamalar listesinde (çoklu görev tuşu) pin simgesini görebilirsiniz.

Smart Lock (Akıllı Kilit)

Smart Lock, yakınlarda güvenilir bir kaynağa sahip olduğunuzda, PIN veya parmak izi olmadan otomatik olarak telefonun kilidini açabileceği Android’deki bir özelliktir. Bu güvenilir kaynak bir cihaz, yer, ses veya yüz tanıma olabilir. Akıllı telefonunuzla eşleştirilen ve takılabilir bir aletiniz varsa ve sizinle birlikte giyilebilir olduğunuzdan beri otomatik olarak kilidi kaldırdığınız telefonu aldıysanız, bu çok yararlıdır. Belirli bir konumu güvenilir bir yer olarak da ekleyebilirsiniz. Akıllı kilidi kullanmak için, ayarları açın-> güvenlik. Burada akıllı kilit seçeneğini göreceksiniz ve güvenilir kaynağınıza dayalı olarak ayarlayabilirsiniz.

Animasyonları devre dışı bırakın (geliştirici seçenekleri)

Telefonunuzdaki animasyonlar güzel görünüyor, ancak genellikle sistemi yavaşlatıyor. Bu animasyonları devre dışı bırakmak, cihazın performansını artırabilir. Bunu yapmak için Geliştirici seçeneklerinin açık olması gerekir. Ayarlar-> Telefon hakkında’da dokunun üzerine dokunun ve geliştirici seçeneklerini etkinleştirin. Etkinleştirildikten sonra, Pencere animasyon ölçeği, Geçiş animasyonu ölçeği ve Animator süresi ölçeğine ilerleyip performansı artırmak için bunları kapatabilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ, Android, Gizli, Özellik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU