14 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10′ da “Windows Özellikleri” Nasıl Devre Dışı Bırakılır ???

Windows 10′ da "Windows Özellikleri" Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Bu eğitim Windows 10'daki " Windows Özellikleri " ni nasıl devre dışı bırakacağınızı anlatıyor . Windows Özellikleri, Windows 10'un önemli bir parçasıdır . PDF , XPS Görüntüleyici , TFTP İstemcisi , Telnet İstemcisi vb. Için Microsoft Baskısını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanabilirsiniz . Bu nedenle bazı önemli özellikler Windows Özellikleri kullanılarak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir . Bu nedenle, başkalarının Windows Ayarları'nda varsayılan seçenekleri veya seçenekleri değiştirmesini istemiyorsanız, yalnızca bu özelliği gizleyebilirsiniz veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bundan sonra, biri Windows Özellikleri'ne erişmeye çalışırsa, bir hata mesajı alacaktır.

Bunu yapmak için 2 yol var. Kayıt Defteri'nde küçük değişiklikler yaparak bunu yapabilirsiniz veya Grup İlkesi Düzenleyicisi'nden yapabilirsiniz. Windows 10 Home kullanıyorsanız, Windows 10 Home'da Grup İlkesi Düzenleyicisi olmadığından Kayıt Yolu ile gitmek zorunda kalacaksınız.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, önce Windows Özellikleri penceresine erişebildim. Fakat hile uygulandıktan sonra, Windows Özellikleri'ne erişim devre dışı bırakılır.

Windows 10 Enterprise, Education ve Pro Edition'da Windows Özellikleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Grup İlkesi Düzenleyicisi penceresini açmak için Arama kutusuna gpedit yazın.

Kullanıcı yapılandırması, Yönetim Şablonları, Denetim Masası ve Programlar'a gidin. Programlar klasörü altında, bazı seçenekleri (sağ tarafta) bulacaksınız. Bu seçenekler arasında "Windows Özellikler " gizle seçeneğini çift ​​tıklatın .

"Windows Özellikleri" gizle penceresi açılacaktır. Grup İlkesi'nde mevcut seçeneklerle ilgili birçok pencere gibi, bu pencerede 3 seçenek göreceksiniz: Devre Dışı, Yapılandırılmadı ve Etkin. Varsayılan olarak, Yapılandırılmadı seçeneği seçilir; bu, Windows Özelliklerine erişebileceğiniz anlamına gelir. Erişimi devre dışı bırakmak için Etkin seçeneğini seçin ve kaydedin.

Artık Windows Özellikleri penceresine erişemeyeceksiniz.

Windows Özellikleri penceresine tekrar erişmek için Yapılandırılmadı seçeneğini tekrar ayarlayın ve bu değişikliği kaydedin.

Windows 10 Home Edition'da "Windows Özellikleri" nasıl devre dışı bırakılır

Kayıt Defteri Düzenleyicisine Ulaşın (Arama kutusuna regedit yazarak).

HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Programs

Policies anahtarının altında bir " Programlar " adı anahtarı oluşturun. Bunun için, İlkeler anahtarını sağ tıklatın → Yeni → Anahtar. Yeni anahtarı Programlar olarak yeniden adlandırın.

Programlar  anahtarı altında, yeni bir DWORD değeri oluşturun ve bu değerin adını "NoWindowsFeatures" olarak ayarlayın .

Şimdi son aşamadayız. NoWindowsFeatures değerinin değer verilerini ayarlamamız gerekiyor. Bu değeri çift tıklayın ve Değer verisi kutusuna '1' yazın ve kaydedin.

Şimdi Windows Özellikleri'ni açmayı deneyin. Bir hata mesajı alırsınız.

Windows Özelliklerine tekrar erişmek için, NoWindowsFeatures DWORD değerinin değer verilerinde '0' değerini ayarlayın.

Windows Özellikleri, Windows 10'un vazgeçilmez bir parçasıdır. Kötüye kullanılırsa, bazı önemli seçeneklere erişimi engelleyebilir. Bu nedenle, Windows 10'daki Windows Özellikleri'ni geçici olarak devre dışı bırakmak istediğinizde, bu iki dahili yöntem size yardımcı olacaktır. Benim için, Grup İlkesi düzenleyicisi en iyisi.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Windows Özellikleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU