21 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Google Chrome 57 güncellemesi, arka plan sekmelerini azaltarak pil ömründen tasarruf etmenizi sağlar

Google Chrome 57 güncellemesi, arka plan sekmelerini azaltarak pil ömründen tasarruf etmenizi sağlar

Google Chrome bugün en popüler web tarayıcısıdır . Pazar payının% 57’sinden fazlası, yaygın olarak kullanılan tarayıcılar listesinde çok fazla düşüyor.

Birçok kişi Chrome kullansa bile, birkaç kusur vardır, bunun en önemli nedeni arka plan sekmelerinin en yüksek CPU kullanımı olmasıdır. Fark etmiş olabileceğiniz gibi, sorun yavaş performansa ve aşırı güç kullanımına neden oluyor.

Maksimum kaynak kullanımı ve güç tüketimi nedeniyle Google Chrome’dan nefret eden bir kişi misiniz? Nefreti atmanın zamanı geldi.

Google Chrome 57 Arka Plan Sekmeleri Güç Tasarrufu Sağlıyor

Chrome 57, Google’dan ayrı bir tarayıcı değildir. Bunun yerine, Chrome’un en yeni sürümüdür. 57 sürümünü, yaptığınız gibi güncelleyebilirsiniz. Tarayıcıyı açın, sağ üstteki Chrome düğmesini tıklayın, Yardım > Google Chrome Hakkında’yı takip edin ve siz de var. Alternatif olarak, en son Google Chrome sürümünü buradan indirebilirsiniz .

Bu yeni özellik nasıl işliyor? Birden fazla sekme açtığınızda, Google Chrome, bunlardan herhangi birinin kaynağının olup olmadığını öğrenmek için onları her 10 saniyede kontrol etmek için özel bir API çalıştırır. Bir kaynak yeme sekmesi bulduğu takdirde, bunun için CPU kullanımı% 1’den daha aza kadar azaltılacaktır.

Ne yazık ki, bu mekanizma ses çalmakta olan sekmeler veya bilgisayarınızla gerçek zamanlı etkileşime girmek için uygun değildir . Google, bu değişikliğin kendisinin% 25 daha az meşgul arka plan sekmesiyle sonuçlandığını iddia ediyor.

Yanıt verme ve güç tüketimini en üst düzeye çıkarmak için arka plan sekmelerini tamamen askıya almayı hedefliyorlar. Ancak bunu yakın zamanda göremiyoruz.

Google’ın yeni güncellemeyi sunmasından yaklaşık bir hafta geçti . Ancak, yeni arka plan sekmeleri kısma özelliği yalnızca dün geldi.

Daha önce belirtildiği gibi, yeni tesisi almak için belirli bir tarayıcı yüklemeniz gerekmez. Tek yapmanız gereken en son sürüme güncellemektir.

Tarayıcıda birçok değişiklik yaptınız (çoğunu çıplak gözle göremiyorsanız da). Grid yerleşiminin en belirgin olanı geliştiricilerin sayfa öğelerini yeniden boyutlandırma konusunda daha fazla denetime sahip olmalarını sağlar.

Chrome 57 yaygınlaştıkça , ChromeOS için de önemli güncellemeler bekliyoruz . Muhtemelen Google Play Store’u ChromeOS 58’de görebiliriz.

Google mühendisleri her zaman Chrome’u daha kullanıcı dostu yapmaya çabalıyorlar. Mağazalarımızın bizim için ne aldıklarından habersiziz.

Chrome’unuzu güncelleyin ve bir sonraki güncellemeyi yayınlanmasını bekleyin.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Google Chrome, güncelleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU