26 Nisan 2017 Çarşamba

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10′ da Internet Explorer nasıl kaldırılır ???

Windows 10′ da Internet Explorer nasıl kaldırılır ???

Bugün bu yazıda Windows 10′ da Internet Explorer nasıl kaldırılır bunu öğreneceğiz. "Windows Özellikleri" kullanarak yapabiliriz. Internet Explorer'ı kapatma seçeneğini sunan Windows 10'un ayrılmaz bir parçasıdır. Bu seçeneği kullanarak, Windows 10'da IE'yi kaldırabiliriz.

Aslında Internet Explorer, Windows 10'da tamamen kaldırılamaz. Windows Özellikleri'ni kullanarak yalnızca IE'yi kapatabilir veya devre dışı bırakabiliriz. Bundan sonra Internet Explorer açılmıyor. Arama yaparken, IE seçeneği Arama kutusuna görünür olur, ancak simgeyi tıklamanız durumunda bir şey olmayacaktır. Böylece Internet Explorer'ın Windows 10 PC'de açılmamasını sağlayabiliriz.

Windows 10′ da Internet Explorer nasıl kaldırılır?

"Windows Özellikleri" penceresini açın. Bunun için Denetim Masası'nı kullanmanız gerekir. Arama kutusunu kullanarak "Denetim Masası" nı açabilirsiniz.

Şimdi "Programlar ve Özellikler" i tıklayın. Açılan pencerede sol bölümde "Windows özelliklerini aç veya kapat" tıklayın.

Windows Özellikleri birçok seçeneğe sahiptir. Burada Microsoft Yazdırma'yı PDF , XPS Görüntüleyicisi vb. için etkinleştirmeye veya devre dışı bırakmaya yönelik seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasında "Internet Explorer 11" seçeneğini göreceksiniz . Bu seçeneğin işaretini kaldırmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda, devam etmek isteyip istemediğinizi soran bir uyarı / onay penceresi görürsünüz. İşleminizi onaylamak için " Evet" düğmesine basın.

Artık ana Windows Özellikleri kutusuna geleceksiniz. Bu pencerede OK düğmesine  basın. Bundan sonra Windows Özellikleri değişiklikleri tamamlar. Internet Explorer'ı başarıyla kapatmak için, PC'yi yeniden başlatmanızı isteyecektir. Bunun için Şimdi yeniden başlat düğmesini kullanabilirsiniz .

PC'yi yeniden başlattıktan sonra artık Internet Explorer'ı açılmayacak..

Internet Explorer'ı tekrar kullanmak için, bu seçeneği etkinleştirebilir ve değişiklikleri uygulamak için PC'yi yeniden başlatabilirsiniz.

Windows 10 bilgisayarımda Internet Explorer'ı kullanmak yerine Microsoft Edge'i tercih ediyorum. Bu yüzden nadiren IE açıyorum. Bu nedenle, benim gibi ya da nadiren IE kullanan insanlar, bu basit numarayı kullanarak Internet Explorer'ı Windows 10'da devre dışı bırakabilir. Bu IE'yi tamamen kaldırmaz, ancak etkili bir şekilde devre dışı bırakır.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Internet Explorer]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU