28 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Farklı Ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için en iyi bedava yazılım

Farklı Ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için en iyi bedava yazılım

İşte farklı ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için en iyi ücretsiz yazılım . Bu ücretsiz yazılımlardan herhangi birini kullanarak, bağlı olduğunuz şebekeye bağlı olarak birden çok yazıcı arasında otomatik geçiş yapabileceksiniz.

Diyelim ki iki farklı Yazıcınız var; Biri ofiste, diğeri evde. Ve evdeki yazıcıyı, evdeyken otomatik olarak varsayılan yazıcı olarak, ofis ağına bağlıyken de varsayılan yazıcı olarak ayarlamak istiyorsunuz. Varsayılan yazıcıları manuel olarak değiştirmek zaman kaybıdır. İşte bu özgür yazılımın kullanışlı olduğu yer.

Farklı Ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için en iyi bedava yazılım

Hızlı Yapılandırma, farklı ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için ücretsiz bir yazılımdır. Temel olarak, bu yazılımın ana işlevi, ağınıza dayalı çeşitli yapılandırmalar oluşturmak ve uygulamaktır. Kullanarak Hızlı Yapılandırması , kolayca varsayılan tarayıcı, ağ sürücüleri, IP adresi, DNS sunucusu, ve tabii ki varsayılan yazıcı olarak bazı tercihleri belirtebilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra, oluşturup uygulayabileceğiniz birden fazla profil oluşturabilirsiniz. Bundan sonra, bir arka plan işlemi olarak çalışmaya başlayacak; Sistem tepsisinde görebilirsiniz. Ayrıca, belirli bir profili dışa aktararak, bu profili başka bilgisayarlarda da çalıştırabilirsiniz. Hakkında ayrıntılı bilgi için Hızlı Yapılandırması , onun inceleme görebilirsiniz burada .

Farklı ağlar için varsayılan yazıcıyı değiştirmek için bu ücretsiz yazılımın kullanımı oldukça kolaydır. Hızlı Kurulum taşınabilir bir sürüm olarak da gelir; bu yazılımı bilgisayarınıza yüklemeden kullanabilirsiniz. Yukarıdaki bağlantıyı indirdikten sonra başlatabilirsiniz. Arayüzünün sol tarafında yeni bir profil oluşturabilir ve içindeki çeşitli seçenekleri yapılandırabilirsiniz. Bir profil oluşturduktan sonra, profil ayarlar penceresi açılır ve ağ profilinizde yönetmek için çeşitli seçenekleri kullanabilirsiniz.

Profil ayarları penceresinin sol tarafından Sistem düğümüne gidin ve genişletin. Yazıcı alt düğümünü bulun ve üzerine tıklayın. Ardından , arayüzün sağ tarafında Varsayılan bir yazıcı bölümü görünür. Ardından, Varsayılan yazıcıyı değiştir seçeneğini etkinleştirin ve açılır listeden yazıcıyı seçerek bir varsayılan yazıcı atayın. Bundan sonra Şimdi Uygula butonuna basın ve profiliniz şimdi yapılandırılmıştır. Bir profili çalıştırmak için üzerine sağ tıklayın ve bağlam menüsünden Uygula seçeneğini seçin.

Bu şekilde, Hızlı Yapılandırma’yı kullanarak farklı ağlar için varsayılan yazıcıyı kolayca ayarlayabilirsiniz . Ve çeşitli şebekeler arasında geçiş yaparken yapılandırabileceğiniz birçok seçeneği bulunduğundan gerçekten çok hoşlanıyorum.

Argon Network Switcher

Argon Network Switcher , farklı ağlar için varsayılan yazıcı ayarlamak için bir başka ücretsiz bir yazılımdır. Bu ücretsiz yazılım esas olarak bir PC’nin farklı bir ağa bağlandığı zaman IP adresini değiştirmek için kullanılır. Farklı ağlar için birden fazla profil oluşturabilir ve ağ değiştiğinde bunları çalıştırabilirsiniz. Argon ağ değiştiricisini kullanarak, IP adresi, varsayılan yazıcı, bazı servis, programlar, ağ sürücüleri ve diğerlerini belirtebilirsiniz.

Argon Network Switcher’ı kullanmaya başlamak oldukça basittir. Sadece yukarıdaki linki kullanarak indirebilir ve kurabilirsiniz. Bundan sonra açın ve arayüzünü göreceksiniz. Tek yapmanız gereken farklı ağlar için bazı profiller oluşturmanız ve tamamlandığında bunları kaydedin. Yazılımın çeşitli sekmelerinde çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Geçerli profil için varsayılan yazıcıyı yapılandırmak için Yazıcı sekmesini kullanın . Mevcut yazıcılar listesinden seçim yapmak için verilen bir açılır menü var. Varsayılan yazıcıyı seçtikten sonra, sadece vurmak kaydet butonuna.

Belirli bir profili çalıştırmak için üzerine sağ tıklayın ve ardından ağ yapılandırmasını bilgisayarınıza uygulamak için üstten Profil Çalıştır seçeneğini seçin.

Argon Network Switcher’ın varsayılan yazıcıyı farklı ağlar için değiştirmesi söz konusuydu. Bunu yapmak için oldukça güçlü bir yazılımdır ve kolayca yapılandırıp profilinize uygulayabileceğiniz ve çalıştırdırabileceğiniz birçok özellik sunar.

NetSetMan

NetSetMan , farklı ağlar için varsayılan yazıcı ayarlamak için bir başka güçlü bir yazılımdır. Bu ücretsiz aracı kullanarak bunu yalnızca birkaç saniye içinde kolayca yapabilirsiniz. Kullanımı NetSetMan , kolayca anda bağlı ağ üzerinde bunları uygulamak için çeşitli seçenekleri yapılandırabilirsiniz. IP adresini, DNS sunucusunu ve elbette varsayılan yazıcıyı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, içinde bir tercih belirtebilirsiniz. Öyleyse bir varsayılan yazıcıyı değiştirmek için, gerçekten bir IP adresini veya herhangi bir başka seçeneği tercih etmek zorunda değilsiniz. NetSetMan yalnızca kişisel kullanım için ücretsiz olduğundan bu yazılımı herhangi bir ticari kullanım için kullanmamanız önerilir.

NetSetMan’ı kullanmaya başlama süreci, yukarıdaki yazılım için zaten açıkladığım şeyle oldukça benzer. Basitçe, bir ağ için bir profil oluşturarak başlayın ve belirli seçenekleri seçin. Varsayılan bir yazıcı ayarlamak için önce Yazıcı onay kutusunu etkinleştirin ve yanındaki açılır menü etkinleştirilir. Bundan sonra, listeden istediğiniz yazıcıyı seçin ve arayüzün sağ üst köşesindeki Etkinleştir düğmesine tıklayın. Daha sonra bilgisayarınızı, yaptığınız seçimler doğrultusunda yapılandırır. Arka plan işlemi olarak sistem tepsisinde çalışmaya devam eder, böylece isterseniz tablonun simgesinden erişerek tekrar yapılandırabilirsiniz.

Bu nedenle, NetSetMan’ın farklı ağlar için varsayılan yazıcı ayarlama durumu söz konusuydu . Aynı şeyi kişisel kullanım için yapacak bir yazılım arıyorsanız , NetSetMan çok iyi bir seçenektir.

Windows 7’de Farklı Ağlar için Varsayılan Yazıcıyı Ayarlayın

Windows 7 kullanıyorsanız, Windows 7’nin farklı ağlar için varsayılan yazıcıları ayarlamak için dahili bir özellikle birlikte geldiğini bilmekten memnuniyet duyarız. Ve en iyi yanı başka üçüncü parti yazılımların bunu gerektirmemesi. Bu yapılandırmayı Windows Denetim Masasından yapabilirsiniz.

Denetim masasında yazıcıya ve aygıtlara gidin ve ardından Yazıcılar bölümüne gidin. Mevcut yazıcıları göreceksiniz. Bunlardan herhangi birini tıklayın ve üst çubukta Varsayılan Yazıcıları Yönet seçeneği görünecektir. Tıkladığınızda bir pencere açılır. Mange Varsayılan Yazıcılar Penceresinden, ağları değiştirdiğimde Varsayılan yazıcımı değiştir seçeneğini işaretleyin. Bundan sonra, Select network (Ağ seç) açılır listesinden bir ağ seçin. Sonra, Select printer (Yazıcı Seç) açılır menüsüne gidin ve ilgili ağa atamak istediğiniz yazıcıyı belirtin. İstediğiniz sayıda ağ ve yazıcı belirtebilirsiniz. Varsayılan yazıcıları atadığınızda, Tamam düğmesine basmanız yeterlidir ve değişiklikler burada kaydedilecektir.

Yani, Windows 7 kullanıcısıysanız, farklı ağlar için varsayılan yazıcıları çok kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Bununla birlikte, bu özelliğin Windows 10’da da mevcut olmasını diliyorum.

Bunlar, farklı ağlar için varsayılan Yazıcı ayarlamak için en iyi ücretsiz yazılımlardı. Yukarıdaki yazıda bunu uygun bir şekilde yapabilen çeşitli yazılımlar listelenmiştir. Ayrıca, Windows 7 için yerel bir yöntem listeledim. Varsayılan yazıcıyı farklı ağlar için ayarlama yöntemleri arıyorsanız, bu liste kesinlikle kullanışlı gelecektir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, yazıcı, bedava, yazılım]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU