28 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Herhangi bir bilgisayardan Windows.old klasörü silme

Herhangi bir bilgisayardan Windows.old klasörü silme

Bu eğitim Windows’u nasıl sileceğinizi açıklar. Herhangi bir bilgisayardan eski klasöre kopyalayın . Bu yazıda, bunu yapmak için çeşitli yöntemler listeledim. Ve bunları yaptıktan sonra Windows.old klasörünü kolayca silebilir ve boş disk alanı kazanabilirsiniz. Aşağıdaki öğreticide Windows.old klasörünü herhangi bir yazılımla veya yazılım olmadan tamamen kaldırabileceksiniz.

MS Windows sürümünü yükselttiyseniz, Windows kurulumunun tüm önceki Windows dosyalarını ayrı bir klasöre taşıdığını fark edebilirsiniz: “Windows.old” C sürücüsünde. Normal yolu kullanarak klasörü silemediğinizde acı gelir. Bu, tüm kullanıcılardan bu klasörün sahipliğini kaldıran yeni Windows kurulumundan kaynaklanmaktadır.

Windows.old klasörünü herhangi bir bilgisayardan silmek veya silmek için çeşitli yollar görelim.

Herhangi bir bilgisayardan Windows.old Klasörünü Silme Nasıl Yapılır?

Yerleşik Disk Temizleme yardımcı programını kullanarak Windows.old klasörünü silme

Herhangi bir bilgisayardan Windows.old klasörünü silmenin ilk yöntemi Disc Cleaner aracılığıyla yapılır. Disk Cleaner, sabit diskinizden tüm gereksiz dosyaları silmenize yardımcı olan Windows’un dahili programıdır. Bu yerel Windows yazılımını kullanarak, Windows günlüklerinizi, Bellek dökümlerini ve tabii ki eski Windows yükleme dosyalarınızı (Windows.old) bilgisayarınızdan silebilirsiniz.

Herhangi bir bilgisayardan Windows.old dosyalarını kaldırma işlemine katılan bazı adımlar vardır. Windows.old klasörünü silmenin bu yöntemi, Windows’un tüm sürümlerinde çalışır. Yöntemin uygulanması oldukça kolaydır ve bunu yapmak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duyulmaz.

Komut İstemi’ni kullanarak herhangi bir bilgisayardan Windows.old Klasörünü Silin

Windows.old klasörünü herhangi bir bilgisayardan kaldırmanın bir diğer kullanışlı yöntemi, Komut istemini kullanarak. Yönetici Komut istemi, PC’nizde herhangi bir şey yapmak için çok güçlü bir araçtır. Yukarıda belirttiğim gibi, Windows kurulumu tüm kullanıcı izinlerini Windows.old klasöründen kaldırdığından, silmemenizin nedeni budur. Yani, Komut istemini kullanarak önce klasörün ve alt klasörü ve dosyaları sahipliğini alacağım. Bundan sonra, klasörü başka bir komutla kaldıracağım.

Bu yöntemi kullanmaya başlamak için aşağıdaki basit adımları takip edin.

Yönetici Komut istemini açın ve aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın.

takeown /F C:\Windows.old\* /R /A

Yukarıdaki komutu çalıştırdıktan sonra aşağıdaki komutu çalıştırın. Komutu çalıştırdığınızı onaylamanızı isteyecektir. Sadece “y” ye basın ve izin verin.

cacls C:\Windows.old\*.* /T /grant administrators:F

Yukarıdaki komutu çalıştırdıktan sonra, Windows.old klasörünün sahipliğini almış olursunuz. Şimdi, içindeki tüm dosyalarla birlikte bu klasörü silebilirsiniz. Tamamıyla kaldırmak için aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterlidir.

rmdir /S /Q C:\Windows.old\

Komut işini bitirdiğinde, Windows.old klasörünün C sürücüsünden tamamen kaldırıldığını göreceksiniz.

Bu şekilde, Windows komut istemini kullanarak herhangi bir bilgisayardan Windows.old dosyasını kolayca silebilirsiniz. Bu yöntem, çalışması için bir şey indirmeniz veya yapılandırmanıza gerek kalmadığı için oldukça kullanışlıdır.

Windows.old Klasörünü CCleaner kullanarak herhangi bir bilgisayardan sil

CCleaner , disk ve kayıt defteri temizleme için popüler bir yazılımdır . Bazı diğer özelliklerle birlikte gelir. CCleaner’in ücretli bir sürümü var, ancak CCleaner’in ücretsiz sürümünü aynı işlemi yapmak için kullanacağım. Özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi için CCleaner, bu ziyaret edebilirsiniz linki .

Çok az insan CCleaner’in gelişmiş ayarlarını kullanarak Windows.old klasörünü kaldırmak için de kullanılabileceğini biliyor. Dosyayı önceki Windows dosyalarını silmek üzere yapılandırırsanız, sizin için silebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, bilgisayar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU