21 Nisan 2017 Cuma

NETWORK ÇÖZÜMLERİ : NetCrunch Araçları: Ücretsiz Ağ Sorun Giderme Araç Seti

NetCrunch Araçları: Ücretsiz Ağ Sorun Giderme Araç Seti

NetCrunch Tools, ağ sorunlarını gidermenize ve yönetmenize yardımcı olabilecek Windows Ağ uzmanları için güzel bir uygulamadır. DNS Denetimi, Ping Tarayıcı, Port Tarayıcı, Ağ Hizmetleri Tarayıcısı ve daha pek çok şeyi içeren 11 sorun giderme aracını bir araya getirir. NetCrunch Tools ücretsiz, ancak Facebook, Google veya Microsoft hesabınızı kullanarak kaydolmanızı gerektiriyor.

Windows için NetCrunch Araçları

NetCrunch Tools, bilgisayarınıza indirip yüklemek için birkaç dakika alır. Programın genel görünümü basit ve sade üç ana grupta toplanmış. Kaydolmaya tıklayın ve kayıt işlemine devam etmek için sayfanın aşağı ilerleyin.

Bu programın 11 aracı geniş anlamda üç gruba ayrılıyor: Temel IP Araçları , Hızlı Tarayıcılar, Alt Ağ Araçları. Bazı özelliklerine bir göz atalım.

IP Araçları

Ping : Bu araç, bir IP adresinin erişilebilirliğini test etmenize yardımcı olur ve bir PC’ye gönderilen mesajların zamanını ölçer. Verilen arama çubuğuna IP adresini girmeniz ve PLAY düğmesine basmanız yeterlidir . Araç, Gönderilen Paketler, Alınan Paket ve Paket Paketleri hakkında ayrıntılı bir görüntü sunar.

Traceroute – Bu araç rota yolunu görüntüler ve bir IP adresindeki paketlerin geçişini  ölçer. Arama çubuğuna IP adresini girin ve yeşil renkli oynat düğmesine basın.

Wake on LAN –  Bu, ağ kartınızın MAC adresinin yardımıyla PC’nizi ağ kullanımı ile AÇIK hale getiren bir Ethernet bilgisayar ağ standardıdır. Bilgisayarın MAC Adresini girip  Gönder düğmesine basmanız yeterlidir. (Medya Erişim Kontrolü) Sıklıkla Fiziksel Adres olarak adlandırılan MAC adresi, tüm ağ cihazlarına atanan benzersiz bir kimlik adresidir.

DNS Bilgisi – Bu araç, seçilen sunucudan verilen etki alanıyla ilgili ayrıntılı bilgi verir.

Whois – belirli bir etki hakkında tüm WhoIs bilgi alın. Bir DNS adı veya IP adresi girin ve yeşil düğmeye basın. Araç, etki alanına, posta değişimi kaydına, yönetici adına vb. Sahip olduğu gibi ayrıntılı WhoIs bilgilerini gerçek zamanlı olarak görüntüler.

Subnet Tools Araçları

DNS Denetimi – Bu araç, bir dizi IP adresini tarar ve her adres için ters DNS araması gerçekleştirir ve DNS ayarları hatalarını tanımlamanıza yardımcı olur.

MAC Çözümleyici – Bir IP adresi veya ağ CIDR gösterimi girin ve bu MAC çözümleyici tüm adres aralığını tarar ve size her adres için MAC adresleri listesini verir.

Alt Ağ Hesaplayıcısı – Bu NetCrunch Araçları seti, alt ağ maskesini, ana bilgisayar boyutunu ve yayın adresini hesaplayarak verilen IP adresini çeşitli alt ağlara böler.

Scanners ( Tarayıcılar)

Ping Tarayıcıları – Bu araç, bir dizi IP adresini periyodik olarak taramanızı ve hangi IP adreslerinin hangisinde olduğunu kontrol etmenizi sağlar.

Ağ Hizmeti Tarayıcısı – Bu araç bir bilgisayar ağı kullanır ve çalışan ağ hizmetleri ile ilgili bilgileri toplar. Bu servis genellikle sistem bakımı, güvenlik değerlendirmeleri vb. Için yararlıdır.

TCP Port Scanner – Bu araç, hangi TCP Portlarının bir makinede açık olduğunu keşfetmenize yardımcı olur. Bununla birlikte, aynı anda birden fazla makineyi tarayabilirsiniz. Bir kerede birden çok makinenin taranmasının, raporun görüntülenmesi biraz zaman alabileceğini unutmayın.

SNMP Tarayıcısı – NetCrunch Tools setinin bu aracı, yalnızca IP aralıklarına girerek SNMP özellikli cihazları taramanızı sağlar. Belirli bir ağdaki aygıta özgü bilgileri tarar.

Genel olarak, NetCrunch Toolkit sizin için yararlı ve standart Windows sorun giderme ve bilgi araçlarını getiren basit ve kullanışlı bir uygulamadır. Bununla birlikte, sadece çekirdek işlevselliğe bağlıdır, bu nedenle yalnızca ağ gereksinimleriniz basit ve basitse, size uygun olacaktır.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags NETWORK ÇÖZÜMLERİ, NetCrunch, Araç, Ağ, Sorun Giderme, Araç Seti]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU