21 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Winamp programında Radyo dinleme işlemi

 

Merhabalar,

 

Adım Cenk Boyner. Bilişim Teknisyeniyim.

 

Elimden geldiğince size Winamp programında radyo dinleme işlemini  anlatayım. Öncelikle; Internet Explorer tarayıcımızı açalım. Ardından, var sayılan arama motorumuz google değil ise, ctrl o, f6, ctrl l konbinasyonlarından birini kullanarak adres çubuğuna gelelim ve www.google.com.tr yazalım ve giriş yapalım.


Açılan google sayfasında arama kutucuğuna, tüm radyo mms url'leri yazalım. daha sonra tekrar giriş yapalım. Sayfada birçok form ve buna benzer siteler bulacaksınız. Bunlardan herhangi birisine giriş yaparak sayfadaki, mms ile başlayan url'leri bulalım. Örneğin bir url bulduk var sayıyorum ve anlatıma devam ediyorum. Mesela, Lig Radyo : mms://84.16.253.180/rd-ligradyo mms ile başlayan satırı tamamen seçip kopyalıyoruz. Daha sonra Winamp programını açıyoruz. Winamp play list editör ibaresini duyana kadar ctrl tap yapıyoruz.

 

Türkçe ise eğer ki kullanmış olduğunuz Winamp sürümü Winamp çalma listesi diyecektir sanırım. Eğer ki bulamıyor iseniz ctrl tap ile, Winamp programı üzerinde alt tuşu ile f harfine basarak tercihlerin yapıldığı alana geliyoruz. Aşağı yada yukarı ok yardımı ile, Winamp çalma listesi ingilizce Winamp kullanıyor isek te, play list editör ibaresine geliyoruz.

 

Eğer ki işaretli demiyor ise enterleyerek işaretlenmesini sağlıyoruz. Artık sekmelerimiz arasında play list editör'de olacaktır. Artık ctrl tap ile bahsettiğim sekmeye gelerek ctrl l harf konbinasyonuna basıyoruz. Açılan alana panomuza kopyalamış olduğumuz mms'yi yapıştırıyoruz sonra da enter tuşuna basıyoruz. Artık radyomuz hazır yanlız bunu kayıt etmemiz gerekecek. Bulunduğumuz bölümde ctrl s harfine basıyoruz. Önümüze kayıtetme diyaloğu açılacaktır. Burada ister bir isim vererek yada konum belirleyerek dosyamızı kayıt edebiliyoruz. Kayıt türünü, pls yapar iseniz medya player ve winamp programlarında kullanabilirsiniz.

 

Keyifli dinlemeler,

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Winamp, program, Radyo]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU