21 Nisan 2017 Cuma

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : Facebook Messenger' de canlı konum nasıl paylaşılır ???

Facebook Messenger’ de canlı konum nasıl paylaşılır

Bu yazıda “Facebook Messenger’ de canlı konum nasıl paylaşılır” öğreneceksiniz. Facebook şu anki canlı konumunuzu Messenger’daki aile üyelerinizle ve arkadaşlarınızla 60 dakikaya kadar paylaşabilmenizi sağlar. Bu, Facebook Messenger’ın “Canlı Konum” adlı yeni bir özelliği kullanılarak yapılabilir. Geçerli konumunuzu herhangi bir belirli kullanıcıyla ya da Facebook Messenger’daki bir grubun tamamıyla paylaşabilirsiniz. Bir kere paylaşıldıklarında, alıcı hareketlerinizi bir haritada canlı olarak izleyebilecek.

Paylaşılan konum, Facebook Messenger’ı kullanmasanız bile başkalarına 60 dakika boyunca görünür olacaktır. Canlı konumunuzu paylaştıktan sonra, bir zamanlayıcı, konum paylaşımı durana kadar kalan süreyi gösterir. Ayrıca, 60 dakikanızı geçmeden önce, canlı konumunuzu paylaşmayı manuel olarak da durdurabilirsiniz. Bu özellikle birlikte gelen bir diğer ilginç ve kullanışlı şey alıcının bulunduğunuz yere giden yol tariflerini alması ve haritada ne kadar olduğunuza bakmasıdır.

Şimdi, canlı paylaşım yerini Facebook Messenger’dan paylaşmak için gerekli adımları inceleyelim.

Facebook Messenger’ de canlı konum nasıl paylaşılır

Canlı Konum” özelliği yalnızca Android ve iPhone için olan Facebook Messenger mobil uygulaması üzerinden kullanılabilir. Bu özelliğin nasıl çalıştığını göstermek için, bu öğreticide Android telefonumu kullanacağım.

Başlamak için telefonunuzda Facebook Messenger’ı açın ve ardından yaşadığınız yeri paylaşmak istediğiniz herhangi bir kullanıcıyla sohbet edin. Bundan sonra, altındaki “Noktalı” simgesini tıklayın ve ardından listeden “Konum” seçeneğini seçin.

Bunu yaptığınızda, harita canlı konumunuzla birlikte ekranın altında görünecektir. Burada ayrıca “60 Dakikalık Canlı Konum Paylaş” adlı bir düğme göreceksiniz. Şimdi, canlı konumunuzu kullanıcıyla paylaşmak için bu düğmeye dokunun. Paylaşılan konum mesajında, konum paylaşımı durdurulana kadar kalan süreyi gösterecek bir zamanlayıcı göreceksiniz.

Alıcı tarafında, kullanıcı aşağıda gösterildiği gibi bulunduğunuz yere ait bir mesaj alacaktır. Kullanıcı mesajı tıkladığında, yaşadığınız yeri görebilir ve bir saat boyunca takip edebilecektir. İletide, alıcı, herhangi bir harita uygulaması veya tarayıcıyı kullanarak konumunuza yol tarifi alabileceği “Yol Tarifleri” seçeneğini de görür.

Bulunduğunuz yere baktığınızda, kullanıcı da ne olduğunuzu görmek için kendi konumunu haritada görecektir. Her iki yer de gerçek zamanlı olarak güncellenecek ve canlı 60 dakika boyunca izlenebilir. Unutmayın, canlı konumunuzu Facebook Messenger gruplarınızdan herhangi biriyle paylaşabilirsiniz.

Canlı konumunuzu 60 dakika önce paylaşmayı bırakmak istiyorsanız, mesajlaşmayı açıp mesajda görünen “Paylaşmayı Durdur” düğmesine basabilir veya bildirim tepsisinden durdurabilirsiniz.

Sonuç

Facebook Messenger’ın “Live Location/Canlı Konum” özelliği, canlı konumunuzu başkalarıyla paylaşabileceğiniz oldukça kullanışlı ve ilginç bir özelliktir. Bu canlı konum özelliğinin temel amacı toplantıyı kolaylaştırmaktır. Canlı konumunuzu paylaşmak, arkadaşlarınızın veya ailenizin üyelerinin bir saat boyunca (bir seferde) bulunduğunuz yeri kolayca haritada takip etmelerine yardımcı olur. [Rishu Kushwaha]

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ, Facebook Messenger]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU