20 Nisan 2017 Perşembe

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Kullanıcı değiştirmek için kısayolu oluşturma

Windows 10’da Kullanıcı değiştirmek için kısayolu oluşturma

Bir aygıtı veya bir PC’yi paylaşan birden fazla kullanıcı konsepti gün geçtikçe nadiren olsa da, bilgisayarları paylaşmanız ve kullanıcılarınızı hızlı bir şekilde değiştirmeniz gereken durumlar var. Bugün, Windows 10’da kullanıcıları hızlı bir şekilde değiştirmek için nasıl özel bir kısayol oluşturacağınızı göreceğiz.

Windows’da ‘tsdiscon.exe’ adlı özel bir yardımcı program bulunmaktadır ve bu Windows XP’den başlamaktadır. Daha önce oturum açmış olan kullanıcıyı imzalatmaz, ancak hesabını kilitler, sizi Oturum Açma ekranına getirir ve farklı bir kullanıcı hesabı ile oturum açmanızı sağlar. Windows 10’da Geçiş Yapan Kullanıcı kısayolu oluşturmak için bunu kullanabiliriz.

Windows 10’da Geçiş Yapan Kullanıcı kısayolu oluşturmak için aşağıdakileri yapın.

Masaüstündeki boş alanı sağ tıklayın. Bağlam menüsünden Yeni – Kısayol’u seçin.

Kısayol hedef kutusuna aşağıdaki komutu yazın veya kopyala yapıştırın:

Kısayolun adı olarak “Kullanıcı Değiştir” satırını tırnak işaretleri olmadan kullanın. Aslında, istediğiniz herhangi bir ismi kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde Bitir düğmesine tıklayın.

Şimdi, oluşturduğunuz kısayolu sağ tıklatın ve Özellikler’i seçin.

Özellikler’de Kısayol sekmesine gidin. Orada, oluşturduğunuz kısayol için yeni bir simge belirleyebilirsiniz. Uygun bir simge C:\Windows\System32\imageres.dll dosyasında bulunabilir. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.

Simgeyi uygulamak için Tamam’ı tıklatın, ardından kısayol özellikleri iletişim penceresini kapatmak için Tamam’ı tıklatın.

Şimdi, kendi hesabınızdan çıkış yapmadan kullanıcı hesapları arasında geçiş yapmak için kısayolu tıklayabilirsiniz.

Windows 10’daki kullanıcı hesapları arasında geçiş yapmak için diğer seçenekler şunlardır.

Windows 10’da, kullanıcıları doğrudan kullanıcı hesap adından değiştirebilirsiniz. Hatta Oturum Açma ekranına geçmeniz veya Win + tuşlarına basmanız bile gerekmez L. Birden fazla kullanıcı hesabınız varsa, bunlar Başlat menüsündeki kullanıcı adınızı tıkladığınızda listelenir!

Hala yapabilirsiniz Masaüstünde Alt + F4 basın ve size kullanıcı adı Grup İlkesi tarafından gizlenmiştir durumunda, eski yöntem tercih ve siz de yazın gerekirse Kullanıcı Değiştir’i seçin.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Kullanıcı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU