26 Nisan 2017 Çarşamba

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Firefox sizi güvensiz Girişler konusunda uyarır

Firefox sizi güvensiz Girişler konusunda uyarır

Her sürümde, her tarayıcı geliştiricisi tarayıcısını daha güvenli ve güvenilir hale getirmeye çalışıyor. Firefox aynı yol boyunca ilerlemektedir. Belki farkında değilseniz, ama firefox HTTP sayfalarında kimlik bilgilerini girmeye çalışırken varsayılan olarak kullanıcılara uyarı veren özel bir özelliği eklendi.

Firefox, HTTP sayfalarında güvensiz Girişler hakkında uyarır

Tarayıcının son sürümü bu özelliği daha da genişletiyor. HTTPS ile şifrelenmemiş bir sayfada bir kullanıcı adı veya şifre alanına tıklarsanız, Firefox tarayıcısı artık bir bağlam içi uyarıyı gösterir. Örneğin,  şifreleri toplayan ancak HTTPS kullanmayan web sayfaları, Firefox tarayıcısının adres çubuğuna kırmızı grevle birlikte gri bir kilit simgesi gösterecektir .

“I” simgesine tıkladığınızda , “Bağlantı Güvenli Değildir” ve “Bu sayfaya girilen girişler tehlikeye atılabilir” yazısını gösterecektir . Böylece, tarayıcı sizi güvensiz oturumlar hakkında uyarır ve hemen adres çubuğundan aynı mesajı görüntüler.

HTTPS, HTTP protokolünün güvenli varyantını belirtir . Sunduğu güvenlik ortamı, bir tarayıcı ile ilgili web sunucusu arasında kimlik doğrulama ve şifreleme yoluyla etkinleştirilir. Böylece, HTTPS, bankacılık veya arkadaşlarınızla iletişim gibi çevrimiçi faaliyetleri gerçekleştirirken sizi oyalamaktan alıkoymanıza yardımcı olur. HTTP’lerin yokluğunda, ağdaki başka bir kişi sizi görmeden önce web sitesini okuyabilir veya değiştirebilir; bu da sizi riske sokar.

Kullanıcıların çevrimiçi ortamda güvenliğini sağlamak için tarayıcı, kullanıcılarını kendi web siteleri için HTTPS kullanmaya teşvik eder.

Yukarıdakilerin yanı sıra, Mozilla Firefox WebAssembly için destek de içerecek . Bir Mozilla araştırma projesinden esinlenerek ortaya çıkan bir standarttır. Yeni standart, oyunlar gibi karmaşık uygulamaların bir web tarayıcısında daha hızlı yüklenmesine ve normal sürümdeki tarayıcının çalışması zor olan kapsamlı 3D video oyunları, video ve resim düzenleme gibi uygulamalara izin verir.

Yeni sürüme eklenen ek bir özellik, otomatik olarak tespit etme ve tarayıcı kullanıcılarına giriş yapma ihtiyacı hakkında bilgi verme becerisidir . Tarayıcı bir portal tespit ettikten sonra sertifika hata sayfalarını yerini belirten bir mesajla değiştirir Web sayfası sizin için giriş yapmanız için güvenlidir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Firefox, güvensiz Giriş]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU