21 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Bluetooth'u nasıl devre dışı bırakabilirim ?

Windows 10’da Bluetooth’u nasıl devre dışı bırakabilirim?

Cihazınız bir Bluetooth modülü ile birlikte verilirse, geniş bir kablosuz çevre birimi yelpazesiyle kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi cep telefonu, kablosuz klavye, fareler, kulaklıklar ve diğer tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi bir grup cihazla eşleştirebilirsiniz. Cihazınızın pilini korumak için, Bluetooth iletişimini kullanmadığınız zamanlarda devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.

Bluetooth donanımı cihazınızın anakartına yerleştirilebilir veya cihazın içinde dahili bir modül olarak kurulabilir. Bluetooth vericileri bir USB portuna bağlanabilen harici bir cihaz olarak mevcuttur. Etkinleştirildiğinde, Bluetooth’u her zaman kullanmak pil ömrünü etkileyebilir. Bluetooth 4.0 veya Bluetooth Akıllı / Düşük Enerji (BLE), güç tüketimini önemli ölçüde düşürür, ancak kullanılmadığında Bluetooth’u kapatmanız önerilir. Bluetooth’un açık olması, Windows cihazınız takılıyken bir sorun teşkil etmez, ancak pil açıkken devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.

Windows 10, Ayarlar uygulamasını kullanarak doğal olarak Bluetooth’u devre dışı bırakmanıza izin verir. Ayarlar uygulaması daha önce yalnızca klasik Kontrol panelinde mevcut olan daha fazla seçenek alıyor. Bluetooth bağlantılarını yönetme özelliği, Windows 10 “Creators Update” uygulamasında Ayarlar’a neredeyse tamamen taşındı.

Windows 10’da Bluetooth’u devre dışı bırakmak için, aşağıdakileri yapabilirsiniz.

Ayarlar’ ı açın. Cihazlar‘ ı seçin.

Sonra Bluetooth & diğer aygıtları açın. Bluetooth’u devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için “Bluetooth” seçeneğini kullanın.

Alternatif olarak, Eylem Merkezinde Hızlı İşlem düğmesi de vardır. Tek bir tıklama ile Bluetooth işlevini değiştirmek veya dokunmak için bunu kullanabilirsiniz.

Görev çubuğunun sonundaki eylem merkezi simgesini tıklayın:

Bluetooth düğmesi görünmüyorsa düğmeleri genişletin:

Bluetooth işlevini devre dışı bırakın veya etkinleştirin.

İpucu: Windows 10’daki Eylem Merkezi düğmelerini nasıl özelleştireceğinize bakın.

Windows 10’daki Uçak modu ayarlarının Bluetooth durumunu geçersiz kılabileceğini belirtmek gerekir.

Ayarlar – Ağ ve İnternet – Uçak modu ‘nu ziyaret ederek Uçak modunun Bluetooth’u açıp kapatacak şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol edin. Orada Bluetooth seçeneğine bakın.

Son olarak, Windows 10’da bluetooth donanımını devre dışı bırakmanın bir başka yolu var. Aygıt Yöneticisi’ni açın ve “Bluetooth” grubunun altında Bluetooth bağdaştırıcınızı bulun.

Klavyede Win+X tuşlarına birlikte basın ve Aygıt Yöneticisi’ni tıklayın.

Bluetooth” düğümünü genişletin ve bağdaştırıcınızı bulun:

Listedeki bağdaştırıcıya sağ tıklayın ve bağlam menüsünden “Devre Dışı Bırak” ı seçin.

Şimdi, Windows 10 tarafından sağlanan seçenekleri kullanarak Bluetooth donanımını devre dışı bırakmak için her şeyi biliyorsunuz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Bluetooth]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU