26 Nisan 2017 Çarşamba

BİLİŞİM YAZILARI : Kendi VPN sunucunuzu 15 dakikada yapmanız mümkün !

Kendi VPN sunucunuzu 15 dakikada yapmanız mümkün!

ABD Senatosu'nun, İnternet servis sağlayıcılarına kullanıcı bilgilerini başkalarıyla paylaşma olanağı veren oylamasından sonra insanlar haklı olarak mahremiyetleri konusunda tedirginler. Ancak internette gizliliğini koruyarak dolaşmanın tek yolu VPN değil!

Peki bu VPN ne oluyor? Kısaca tanımlamak gerekirse, İnternet'e cihazınız ve sunucu arasında şifrelenmiş bir tünel yoluyla bağlanmanızı sağlayan ve bu tünel içinde ne olup bittiğinden kimseyi haberdar etmeyen bir hizmet denebilir. Ancak yine de beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var, çünkü VPN sizi tamamen anonim yapmaz. Servisin tehlike barındıran kısmı, internet trafiğinizin başkalarına kapatırken aslından tamamen VPN'in gözetiminde olmasıdır ki bu da şirketin bu trafiği istediğine satması anlamına geliyor. O zaman herhangi bir bloklu siteye girmek istediğiniz ya da trafiğinizin başkalarına görünür olmasını istemediğiniz durumlarda ne yapılabilir?

İlgili haber >> Opera'dan ücretsiz vpn atağı

En uygun cevap Steve Wozniak'ın dediği gibi kendi VPN sunucumuzu yapmak olabilir: İlk şart evdeki bağlantınızın güvenli ve hızlı olması, yoksa bu iş eziyete dönüşebilir. 'Algo VPN' adında, bulut içindeki şifreleri kurup VPN hazırlamanızı sağlayan servisle indirme işlemi hızlandırılıyor. 'DigitalOcean' sunucusu üzerinde hesap açtıktan sonra da AlgoVPN'i yükleyerek sayfadaki komutlar takip edilip yükleme tamamlanıyor.

Bununla birlikte kendi VPN sunucunuzu hazırlamanın size daha güvenli bir internet akışı sunmayacağını belirtmekte fayda var. Çünkü bu şekilde riski tünelden bulut sağlayıcısına taşımış oluyorsunuz. Eğer AlgoVPN kullanıcısıysanız, NSA sizi şüpheli bulduğu takdirde, Microsoft'tan bilgilerinizi isteyebiliyor. Ama AlgoVPN'in sunduğu tek kullanımlık VPN'lerle izinizi kaybettirmek mümkün. Bir diğer etmense bunun VPN'e abone olmaktan çok daha ucuza mal olması. Uzmanlar, biraz teknik bilginiz varsa internet trafiğinizi dolandırıcı ya da korsan fark etmeksizin uygun ücret veren herkese sağlayan ticari VPN servislerine abone olmaktansa bunu hızlı bir yolla kendi başınıza halletmenizi öneriyor.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, VPN, sunucu]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU