23 Nisan 2017 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : IPS Monitör nedir ?

IPS Monitör nedir?

Yaratıcı sanatlarla mı ilgileniyorsun yoksa yaratıcı bir profesyonel misiniz? Evet ise, o zaman IPS monitörünü duymuşsundur. LCD, TFT, TN, LED gibi benzeri bir çok kısaltma var. Bunların hepsini birbirine karıştırmayın, çünkü IPS biraz farklıdır. In-Plane Switching (IPS) monitör, 1980’lerin TN matris LCD’inin bir modifikasyonudur. Kısa bir geçmişi, avantajları ve pazardaki en iyi IPS monitörleri de dahil olmak üzere çok daha fazlasını ele alacağız.

IPS monitörlerinin tasarımı ihtiyacı, Twisted Nematic (TN) alan etkili matris LCD’lerin dezavantajlarını kapsayacak şekilde 1980’lerde ortaya çıktı. Dezavantajları zayıf renk üretimi ve garip görüntüleme açısıydı. IPS, TN monitörün daha iyi renk ve açılara sahip üstün bir versiyonundan başka bir şey değildir. Adından da anlaşılacağı üzere, daha iyi bir açı sağlamak ve renk efektlerini arttırmak için cam substratlar arasındaki sıvı kristal katmanın parçacıklarını değiştirir ve düzenler.

Super AMOLED Ekran Nedir?

İlerlemeden önce, AMOLED cihazlarının ne olduğunu bilmelisiniz, çünkü her ikisini de avantajlarını tarif etmek için karşılaştıracağım. AMOLED, Active Matrix Organik Işık Yayan Diyodun kısaltılmış halidir. “Active Matrix OLED” i duyarsanız, aynı şey olur.

OLED ilkesiyle çalışır, buna göre pikseller elektrikle uyarıldığında ışık verir. Samsung ve diğer küçük dijital kameralar ve televizyon üreticileri de dahil olmak üzere birçok Smartphone şirketi, ince tasarımı nedeniyle bu teknolojiyi kullanmaktadır. Size neden IPS’yi tercih etmeniz gerektiğini söyleyeceğim, AMOLED değil.

IPS Monitörlerinin Avantajları

Şimdi, IPS monitörlerinin önemli avantajlarına geçelim.

Üretmek için daha ucuz; Önce ekonomik fayda hakkında konuşalım. Evet, In-Plane Switching monitörleri AMOLEDlerden daha ucuzdur, ancak eski TN panellerinden daha pahalıdır.

Renk Filtreleri ; Renkler hakkında konuşurken, hem AMOLED hem de IPS’in artı puanları var ve bir galip değil. Siyah ve enerjik renklere ihtiyacınız varsa, o zaman AMOLED sizin için olanıdır. Bununla birlikte, beyaz ışık ve gün ışığı görünürlüğü söz konusu olduğunda, IPS daha uygundur. Dolayısıyla, karanlıkta bir film izlemek istiyorsanız, AMOLED ekranına geçmenizi ve güneş ışığı altında kullanmak istiyorsanız IPS’ye gidin.

IPS LCD’lerde kullanılan polarize ışık, parlaklığı kontrol eden her iki taraftaki yatay ve dikey renkli filtrelerden geçirilir. Ayrıca, cihazınız açıkken piksellerin arka aydınlatıldığından, IPS monitörlerinde karanlık ve kontrastlar bazen zarar görebilir. Bununla birlikte, filtreler IPS monitörlerine daha doğal renkler verirken, AMOLED ekranı bazen aşırı doymuş bir sonuç verir.

Keskinlik ve Berraklık ; Piksellerin arkadan aydınlatılmış olmasına rağmen, IPS ekranları keskin ve net sonuçlar görüntüler. Pikseller birbirine çok yakındır ve sonuç olarak ekrandaki resimler net kenarlarla birlikte hatasız olarak görüntülenir. Bu da yanıt süresini de artırır.

TN LCD’ler için IPS monitörlerin kapsadığı bir diğer kısıtlama da dokunulduğunda aydınlatma ve kuyruk atmasıydı. Bu dokunmatik ekranlı cihazları daha kolay ve kullanışlı bir hale getirdi. Sıvı kristal katmanın hareketini kontrol ederek daha iyi bir görüş açısına sahip dizüstü bilgisayarlar, bilgisayar, televizyonlar ve Akıllı Telefonlar sağladı. Katmanın görüş açısını güçlendiren bir elektrik alanına tepki vermesini sağladı. Bununla birlikte, AMOLED’lerin görüntüleme açıları IPS’den daha iyi kabul edilir ve yine de arka plan ışığı sorumludur.

En iyi 5 IPS Monitörü

Satın alma kararınızı kolaylaştıracak ana özellikleriyle birlikte en iyi beş IPS monitörünün bir listesini hazırladım. YouTube, Netflix ve diğer akışlı hizmetler için 4k içerik yayınlandıktan sonra piyasada bulunan IPS 4k monitörümüz oldu.

İnce bir tasarım, herkese hitap eder ve özellikle inanılmaz iç özellikleri olan makul bir fiyata sunuluyor. ince tasarımı sayesinde görüş açısı bile geliştirildi. Teknik özellikler şunları içerir:

Fiyatı : 150 $

  • 20 milyon ila 1 dinamik kontrast oranı
  • 1080 HD
  • 178 derece IPS görüş açısı
  • 5ms tepki süresi,
  • Son derece doğru 8-bit renk derinliği
  • 60Hz yenileme hızı
  • 250 nite parlaklık

HP 24EA 23.8 “HD IPS Monitör

Fiyatı : 140 $

Renk üretimi, parlama önleyici panel, yüksek kontrast oranı, ince form karakteristiği ve inanılmaz IPS görüş açısı nedeniyle büyük beğeni topladı. Sizi burada uyarayım! Keskin parlaklığı ve yaklaşık 140 derece mükemmel görüntüleme açısına rağmen, oyun ekranı değildir. Ayrıca, görüş açısını daha da iyi hale getiren ince tasarımlı bir monitör. IPS ekranı için fiyat inanılmaz ekonomiktir.

ViewSonic VX2478-SMHD 24 “IPS Monitör

ViewSonic, uzun yıllardır dijital dünyaya hizmet eden efsanevi bir isim. Yüksek sınıf, verimli monitörleri üretmekte gurur duyuyorlar. Bununla birlikte, bu monitör düşük fiyata gelmiyor ve ultra modern özellikleri için çok para ödemeyi bırakıyorsunuz. Fiyatı : 275 $

ASUS MX259H 25 “LED-LCD IPS Monitör

ASUS monitörleri, son üç yıldan beri en üst konumlarını koruyorlar. Temel özellikleri, titreşimi azaltarak göz yorgunluğunu azaltan dinamik arka plan ışığı ayarı ve karanlıkta daha iyi bir çözünürlük sağlayan mavi ışık filtresi içermektedir. Dahası, dahili hoparlörler özelliklerine eklentiler olarak hizmet eder. Fiyat :199$

Dell UltraSharp U2417HJ 23.8 “LED-LCD IPS Monitör

Oldukça gerçekçi IPS renkleri ucuz fiyatlarla sunan eski bir markayı arayanlara en iyi seçenektir. Dell UltraSharp, yüksek kaliteli monitörleri sayesinde müşterilerin güvenini kazanmıştır. Son derece ince kenarları olan şık bir monitör, harici bir siyah kontrasta sahip hoş bir parlama önleyici Fiyatı : 199$

Hepsi bu! Okuduktan sonra, IPS Monitörleri ve Artıları ve Eksileri hakkında daha iyi fikir sahibi olduğunuzu ve pazardaki en iyi IPS monitörlerin neler olduğunu umuyorum.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, IPS Monitör]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU