13 Kasım 2014 Perşembe

WEB ÇÖZÜMLERİ : Tüm İnterneti 45 Dakikada Tarayın

 

ZMap, bütün IPv4 adres uzayını yani mevcut tüm internet ağını bir gigabit Ethernet bağlantısına sahip normal bir masaüstü bilgisayar yoluyla 45 dakika içinde tarayabilen oldukça ilginç bir uygulamadır. ZMap ile bütün bir ağ tarandığı için HTTPS altyapısı, internete bağlı zaafiyeti olan cihazlar ile ağında açık portlar olan sistemler tespit edilebiliyor.

Bir grup araştırmacı, daha önceden birkaç kez denenen internet çapında ağ taraması işini daha basit, en az maliyetli olarak ve de 45 dakikada gerçekleştiren ZMap uygulamasıyla seleflerine nazaran daha çok güvenlik odaklı internet taramaları gerçekleştirmeyi umuyor. ZMap, IPv4 internet adres uzayında yer alan 34 milyon host'un %98'ini tarayabilir durumdayken, bütün bu taramaları yaparken diğer tarama uygulamalara nazaran hem küresel ölçekte hem de kullanıldığı ağ üzerinde bir yavaşlamaya neden olabilecek bir takım problemleri aşmış bir şekilde tasarlanmış. ZMap, kullanılan yeni yöntemlerle popüler ağ tarama uygulaması Nmap'ten tam 1300 kat daha hızlı.

Daha çok araştırmacılar için düşünülmüş olan ZMap'in hızlı tarama yapmasının nedeni kaynağın network/ethernet kartının destekleyeceği maksimum hızda TCP/IP yığınını (stack) atlayarak doğrudan Ethernet frame'leri üreten sorgular göndermesiyle alakalıdır. Ayrıca Nmap'ın yaptığı her bir taramanın timeout ve yeniden iletimini işleyebilmek için her bir bağlantının durumunu tutmasına karşın ZMap bağlantı bazlı böyle bir durum tutma işlemi yapmayarak durumsuz (stateless) tarama gerçekleştirmektedir. Bu da ZMap'e taramada inanılmaz bir performans ve hız avantajı sağlamaktadır.

ZMap ile farklı zamanlarda yapılan taramalarda bütün bir HTTPS altyapısı taramasında bulunan 42 milyon sertfikanın sadece 6.9 milyonunun web tarayıcıları tarafından güvenli bulunduğu ortaya çıkmış. Ayrıca UPnP zaafiyeti taramasında da taranan 15.7 milyon cihazdan 3.3 milyonunun hala güvenlik açığına sahip olduğu ortaya çıkmış.

Adres: https://zmap.io


İndir: https://github.com/zmap/zmap/archive/master.zip

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, İnternet]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU