27 Kasım 2014 Perşembe

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : SMS Engelleme

 

Davetsiz Sms'lere Son

Tanımadığınız, üye olmadığınız numaralardan reklam SMS'leri alıyorsanız, onları böyle engelleyin!

Rakip operatörün aklınızı çelmeye yönelik mesajları, uygun fiyatlı koltuk takımları, size kredi vermeye can atan bankalar ve fazlası... Görünen o ki spam SMS'ler son zamanda yükselişteler. Peki akıllı telefonumuz, bizi bu istenmeyen mesajlardan koruyabilir mi? Elbette.iPhone'da ayarları açmanız yeterli.


iOS 8 ve sonrasında mesajı açın ve küçük "i" düğmesine basın. Ekranı aşağı kaydırın ve "Bu arayanı engelle" seçeneğine sokunun. Engellediğiniz numaraları ve iMessage kullanıcılarını görmek isterseniz, Ayarlar > Mesajlar yolunu izleyin, ekranı aşağı kaydırın ve Engellenenler üzerine dokunun.


Android'de iş biraz karışık

iPhone'da iOS 7'ye kadar SMS engellemenin bir yolu yoktu, ancak SMS engelleme işi Android'de biraz daha karışık. Android'in kendi mesajlaşma uygulaması, spam SMS gönderenleri engellemenize izin vermiyor, ancak bu iş için Google Play'de çok sayıda uygulama bulmanız mümkün.


Standart mesajlaşma uygulamanızla birlikte çalışan SMS Filter veya Mr. Number gibi uygulamalar, "kara listeler" oluşturmanıza izin veriyor. Postman ve Spam Blocker gibi uygulamalar ise şüpheli SMS'leri spam olarak işaretleyebiliyor.

Ancak Android KitKat'taki (4.4) bir kısıtlama, SMS mesajlarına birden fazla uygulamanın ulaşmasına engel oluyor. Bu durumda EvolveSMS veya SMS Blocker gibi üçüncü parti mesajlaşma uygulamalarını kullanabilirsiniz. Alternatif olarak Google'ın geliştirdiği Hangouts uygulaması da, SMS alıp gönderebilmenin yanında, istenmeyen mesajları bir liste yoluyla engelleyebiliyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, SMS Engelleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU