6 Kasım 2014 Perşembe

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android Casuslarını Durdurun !



Android cihazlarınızda kullandığınız uygulamalar sizden habersiz neler yapıyor acaba?

Yüklediğimiz uygulamaların istediği kullanım izinlerini görür ve bazı yetkileri ne sebeple istediklerini merak ederiz. Ama programı da yüklemekten ve kullanmaktan geri kalmayız. Peki kullanım yetkileri uygulamalar tarafından ne zaman kullanılıyor ya da yetki vermediğimiz yerlere giriyorlar mı?

John McAfee aklımızı karıştıran bu sorulara cevap vermeyi amaçlayan bir program yayınladı: D-VASIVE

Bu uygulama gerçek ve tam zamanlı olarak tarama yapma ve program kapatılsa bile korumaya devam etme özelliğine sahip. Çalışan uygulamalar kameranıza, microfonunuza, Wi-Fi, Bluetooth bağlantınıza veya konum bilgilerinize ulaşmak isteyince uyarı veriyor, isterseniz tek tuşla programı durdurabiliyor, kaldırabiliyorsunuz ya da mikrofonu, kamerayı ve diğerlerini kilitleyebiliyor.

Tarama yapılabiliyor ve tarama sonucu risk taşıyan uygulamaları listeliyor. Bunun yanında çalışan uygulamaları listeleme ve uygulamaların erişim yetkilerini listeleme gibi özelliklere sahip. Ayrıca uyarıları da düzenleyebiliyorsunuz.

Uygulamanın ücretli ve ücretsiz iki versiyonu mevcut. Ücretsiz versiyonda sadece uyarı veriyor fakat uygulamaları durdurma ve kaldırma özellikleri mevcut değil.

Uygulama kesinlikle bir antivirüs veya anti malvare uygulaması değil. Çalışma mantığı daha farklı işliyor. Diğer antivirüsler bir database üzerinden hareketle, database de kayıtlı olan uygulamaları kontrol ederken, bu uygulama tüm diğer uygulamaların yetkilerini kontrol etme ve raporlama mantığıyla çalışıyor.

Normal kamera-mikrofon-WiFi-Bluetooth çalışmalarında herhangi bir uyarı vermiyor. Sadece bunları uygulamalar kullandığında uyarı veriyor ve durdurabiliyor.

Uygulamanın dili ingilizce ve Android 2.2 ve üzeri versiyonlarıyla uyumlu.

Uygulama linki: ">https://play.google.com/store/apps/d...id=com.dVasive

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android Casusları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU