15 Kasım 2014 Cumartesi

BİLİŞİM DOSYASI : Güvenliğiniz İçin Okuyunuz /// LÜTFEN DİKKAT



Aslında bilgisayarınıza bulaşabilecek her türlü virüs veya istenmeyen dosyanın giriş kapısı olarak adlandırabileceğimiz internet güvenliği, bilgisayar güvenliğinizin en temel taşıdır. İnternette güvenli bir şekilde gezinmek ve pcmizi tehlikelerden korumak için yapmamız gereken temel işlemler ve açıklamaları aşağıdadır.


İnternet Siteleri: Her şey den önce gezdiğimiz internet sitelerine dikkat etmeliyiz. Özellikle virüs barındıran sitelere girmemeye dikkat etmeliyiz. Günümüzde tarayıcılarımız ne kadar güvenlik eklerlerse eklesinler girdiğimiz sitede herhangi bir işlem yapmadan bile bilgisayarımıza virüs bulaştırabiliriz. Bunu engellemek için gezdiğimiz sitelere dikkat edelim. Özellikle varez, serial, crack, adult içerikli sitelerden virüsler bilgisayarımıza rahatlıkla geçmektedir. Bunların dışında gezmiş olduğumuz sitelerde eğer bilmediğimiz bir yazılım yüklemek istiyor veya şunu yapmak için buraya tıklayın gibisinden şüpheli ifadeler bulunduruluyorsa bunlara tıklamamaya ve yüklememeye veya bu işlemleri yaparken dikkatli olmaya, online virüs taraması yapabilen antivirüs programları eşliğinde uygulamaya dikkat edin. Bu anlattıklarımızın dışında eğer girmiş olduğunuz internet sitesinde popup veya popunder açılıyorsa bunları olabildiğince hızlı kapatın. Şayet bu reklam çeşitleri ile bilgisayarınıza virüs bulaştırılmak isteniyorsa, yazılım tam olarak bilgisayarınıza yüklenmeden bunu engelleyebilirsiniz. -

E-Postalar:Yeni nesil virüslerin en çok bulaştığı ortamlardan bir tanesi de mail hesaplarınıza gelen e-postalardır. Özellikle kimliği belirsiz ve şüphe uyandırıcı postalara spam filtresi tarafından filtrelenmemiş bile olsa açtığınızda. Aşağıdaki linkle tıklarsanız şu kadar para kazanırsınız, şunu yaparsanız bunu kazanırsınız gibisinde ödül veya sizin lehinizdeymiş gibi gözüken mailler ile virüslü linke tıklamanız teşvik ediliyor. Özellikle bu işlemlerden sakınınız. Arkadaşlarınız veya güvenli yerlerden gelen, maildeki dosyanın içeriğini az çok bildiğiniz postaları almaya çalışısın. Aksi durumlardaki postaları silmeyi veya açmamayı tercih ediniz.

MSN ve Chat:Yakın zamanlarda birçok virüsün, msn chat programı vasıtasıyla bulaştığına tanık olduk ve günümüzde hala birçok virüs bu yolla bulaşmaktadır. Bu virüslerin en çabuk yayılma özelliği ise listenizdeki arkadaşınızdan gelen dosyalara tereddütsüz açıyor ve bakıyorsunuz işte tüm yanılgı burada oluşuyor çünkü akıllı virüs kendini size arkadaşınız gönderiyormuş gibi gönderiyor ve tıkladığınız zaman anında sizin bilgisayarınıza da bulaşarak, sizin listenizde olan kullanıcılara da aynı şekilde yayılmaya çalışıyor. Bu gibi uygulamalardan kaçınmak için arkadaşınızdan gelen herhangi bir dosya olduğu zaman önce onla konuşarak bunun kendisi tarafından gönderilip gönderilmediğini teyit ettirmeye çalışın ve içeriği hakkında az çok fikir sahibi olduğunuz zaman dosyayı açın.

Paylaşım Programları:Bu programlar ile internet ortamındaki bir havuzda bulunan dosyaları bilgisayarımıza yükleyerek kurabiliyor veya film, müzik, dizi gibi şeyleri indirerek izlemeye çalışıyoruz. İşte virüsün bulaşma kısmı da buradan geliyor. Bilgisayara müzik olarak indirdiğiniz bir dosyayı açtığınız zaman siz farkında bile olmadan virüs bilgisayarınıza bulaşabiliyor. Bu kısımda size vereceğimiz tek öneri bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaları virüs taramasından geçirmeden açmamanızdır.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, Güvenlik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU