1 Kasım 2014 Cumartesi

PC ÇÖZÜMLERİ : Güç Kaynağı Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler



Güç kaynağı seçerken mümkün olduğunca en yüksek watt'ta seçin. Çünkü bir gün bilgisayarınız eğer ihtiyaçlarınıza cevap vermezse ek donanım ekleyebilir veya yükseltme işlemine gidebilirsiniz. O zaman güç kaynağınız yetersiz kalacaktır. Veya overclock işlemi ile donanımı iyileştirmeye çalışırsanız elemanların harcayacağı güç artacaktır.

Şu da bilinmelidir ki, güç kaynağı yüzde yüz verimli çalışmaz. Siz tüm donanımlarınızın (işlemci, harddisk, ram vs...) toplam kaç watt güç harcayacağını bilmeniz lazım. Örneğin toplamda 500 Watt gibi harcıyor ise sizin güç kaynağınızın 600 Watt gibi olması lazım.

Rutin işleri yapıyorsanız (Facebook'ta gezinmek, yazı yazma vs.) o zaman ekran kartı gibi çok güç tüketen bir elemana ihtiyacınız yoktur. Siz yarın bir gün 3 boyutlu oyunlar, 3 boyutlu yazılımlarla çalışmak zorunda kalırsanız o zaman size ciddi bir ekran kartı lazım olacaktır.

Ekran kartı var ki yaklaşık 500 Watt güç harcar. O zaman sizin 700 Watt bir güç kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Size tavsiyem bilgisayar seçerken güç kaynağını büyük seçin. Özellikli güç kaynağı seçmeye yine önem verin. Jeneratörlü olan güç kaynakları bile mevcut. Elektrik kesildiğinde üzerinde çalıştığınız önemli verileriniz böylelikle kaybolmaz. Yine şalterli olan güç kaynakları mevcut. Önemli durumlarda atarak bilgisayarınızı olası tehlikelere karşı korur.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Güç Kaynağı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU