27 Kasım 2014 Perşembe

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows 7 Format Türkçe Resimli Anlatım ( CD / USB ) + BIOS Boot Resimli Anlatım

Yöntem 1 :

Bildiğiniz gibi format atmak insanları korkutur ve genelde bilmeyenler cesaret edemez ama yazdıklarımı dikktlice okur veya çıktısını alıp format atarken bakarsanız yanlış ve korkulacak bişey yapmazsınız. Şimdi gelelim Windows 7 yi kurmak için yapacağımız adımlara :1. İlk olarak daha önceden format attıysanız veya gördüyseniz bilirsiniz ki bilgisayarımızı cd veya dvdden başlatmak için biostan boot seçeneklerinden birincil olarak cd dvd sürücümüzü seçiyoruz. Flas bellekten başlatacaksak bu kez usb diski seçiyoruz. Her bios aynı olmadığı için bu kısmı sadece yazarak anlatıyorum yapamayan olursa özel mesaj ile bana ulaşsın yardımcı olurum.

2. Bilgisayarımızı Cd - Dvd den başlattıktan sonra karşımıza şu ekran çıkacaktır.



Bu yazıyı görür görmez herhangi bir tuşa basıyoruz (Enter tuşuna basmayalım bazı pclerde farklı şekilde algılanabiliyor). Basmadan kaçırmış isek bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekir. Bastığımızda karşımıza şöyle bir ekran gelmesi gerekir :



bu ekrandan sonra ise



Artık kurulum için windows 7 yi çmayı başardık.

3. Bölge ve dil seçeneklerini gösteren ekrandan seçimimizi yaparak ileriye tıklıyoruz.Burada genelde doğru seçim yapılmış şekilde gelir eğer ki sizin bilgisayarınızın saati doğru bir şekilde çalışıyorsa...



4. Sonrasında karşımıza gelen pencere şöyle :



Şimdi yükle dedikten sonra



Lisans koşullarını kabul edip



Özel yüklemeyi seçiyoruz ve artık yükleme işlemi başlıyor..

Not: Yükselt seceneği ne işe yarar diye soracak olursanız, örneğin xp işletim sisteminiz var win7 yapmak istiyorsunuz fakat veriler kaybolmasın diyorsanız bu seçenek bunun için eski sürüm işletim sistemini win7 yapar ancak veriler silinmez.



5. En önemli aşama burası. Hddmizi bölecekmiyiz silecekmiyiz.. Ama korkmaya gerek yok dikkat etmemiz gereken bir işlem yaparken doğru sürücüyü seçtiğimizden emin olmak.

Diyelim ki daha önceden xp veya vista kurulu. Genelde C: de kuruludur o halde C: (sistemin kurulu olduğu sürücüyü) sürücüsünü seçip biçimlendirmemiz gerekiyor veya seçip direk ileride diyebiliriz sonuçta yine biçimlendirilecektir. Eğer boyutunda oynama yapacaksak yükleyeceğimiz sürücünün





Resimlerdeki gibi işlem yapmamız gerekiyor.

Devamı ise çok basit ileri diyoruz ve sonrasında bir tek kullanıcı adı soruyor bize kullanıcı adımızın ne olmasını istiyorsak o yapıyoruz...

- Özel yüklemeyi seçtikten sonra karşınıza harddisk bölümleri gelcektir yerel c yerel d gibi bunların yanısıra artık birçok pc de recover mevcut ve buralarda format sırasında gözükür adı ise dediğim gibi recover dır,bu bölümlere dokunmanıza gerek yok yerel C karşısında birincil sitem yazar veya yazmıyorsa tereddütte kalıyorsanız toplam GB alanına bakabilirsiniz buradan C: mi yada D: mi oldugunu anlayabilirsiniz .. sistemler genelde C üzerine kurulur normal format şartlarında C yi secip sürücü seceneklerinden biçimlendir dedikten sonra ileri demeniz yeterli... daha sonra sorucağı tek şey kullanıcı adınız.. //


Yöntem 2 :

( USB üzerinden format atıcaklar wintoflash programını ücretsiz indirip format dosyasını biçimlendirdikleri usb ye boot edicekler..)



Üst kısımda yer alan windows dosyaları yoluna elinizdeki format dosyalarının oldugu ıso yu gösteriyorsunuz,ve alttaki seceneğe ise aynı sekilde seçin diyerek biçimlendirdiğimiz usb yi gösteriyoruz.. :::: Birçok kişi bunu yaparken hata almaktadır çünkü elindeki format dosyası boyutu 3 GB ama kullandıgı Flash bellek boyutu 2GB bunlara dikkat edelim arkadaşlar..

Yöntem 3 :

1. Adım

Burada Browse butonuna basıp İSO dosyamızı seçiyoruz ardınden Next butonuna basıyoruz.



2. Adım

Usb veya DVD hangisinden windows 7 kurucaksanız onu seçiyoruz.



3. Adım

(ben usb üzerinden gittim) burda usb sürücümüzü seçiyoruz ve begin copying butonuna basıyoruz karşımıza gelen yazıya yes diyoruz

Burada "Not Enough Free Space" gibi bir hata verebilir usb belleğinizde yeterince yer olmadığı anlamına gelmektedir.



4. Adım

Kopyalamanın bitmesini bekliyoruz %100 olunca X ya basıp çıkıyoruz



Bootable Usb/dvd miz hazır!

USB den Format Atmanın Diğer Yolu ( Bizzat kendim bu yöntemi kullanırım)

Usb belleğinizi biçimlendirirken FAT32 biçiminde değilde NTFS biçiminde biçimlendirin ve indirdiğiniz dosyaları klasörden çıkmış halde usb belleğe attın ( dikkat etmeniz gereken nokta iso indirdiyseniz klasöre çıkarttığınız dosyalarınızı klasör ile değil sadece içindeki dosyaları usb belleğe kopyalayın)

* USB bellek takılıyken - Bios boot menüden usb bellek seçeneğini en üste çıkartıp kaydedin ,sistemi yeniden başlattığınızda format dosyasını çalıştıracaktır.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows 7, Format, Türkçe Resimli Anlatım, CD, USB, BIOS Boot]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU