10 Kasım 2014 Pazartesi

TEKNOLOJİ DOSYASI : Dünya üzerindeki 73 bin özel IP kamerasını yayınlayan site !



Sahibi olmadığımız web kameralarını uzaktan kolayca izlemek, sanırız çok kolay bir iş olmamalı. Ancak bir web sitesi, varsayılan parolayı kullanan 73 bin IP kamerasını bir arada listeliyor ve çektiği görüntüleri akış olarak yayınlıyor.

Insecam, 11.000'i ABD'den olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden IP kameralarından akış sunduğunu ileri sürüyor. Siteye baktığımızda park alanları ve mağazaların yanında oturma odaları ve yatak odalarının da kameralarını görebildik. Bu durum, önemli bir güvenlik açığını gösteriyor olsa gerek.

Site, "güvenlik ayarlarının önemini göstermek üzere tasarlandığını" iddia etse de reklam gösteriyor ve bu işten para kazanıyor. Sitede Google'dan bulunmasının imkanı bulunmayan bir görüntü yer almıyor; sadece tüm kameraları erişimi daha kolay bir hale getiriyor.

Varsayılan parola dahi olsa, bir avukatın Motherboard'a yaptığı açıklamaya göre parolayla korunan kameraları yayınlamak ve izlemek, ABD'de suç teşkil ediyor. Sitenin kim tarafından işletildiği belli değil, ancak IP adresi Moskova'yı işaret ediyor.

Siteye BURADAN erişebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TEKNOLOJİ DOSYASI, Dünya, IP kamerası, yayın, site]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU