26 Kasım 2014 Çarşamba

BİLİŞİM DOSYASI : Müşterilerini korkutarak dolandırmışlar !



ABD, çok ilginç bir dava ile çalkalanıyor. Florida'da bir teknik destek firması olan Delray Beach'in, online olarak yapılan tarama sonuçlarında kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmayan virüsler ve sorunlar için sahte alarmlar vererek ve insanlara "hiçbir işe yaramayan" sahte yazılımlar satarak 120 milyon dolar topladığı iddia ediliyor. ABD'deki pek çok güvenlik firması, bu üçkağıtçılığı mahkemeye taşıdı. İki ayrı grubun ayrı ayrı açtığı davalar birleştirilirken ABD Ticaret Komisyonu da davaya müdahil oldu.

Davalı şirket, tarama yaptığı müşterilerin ekranında sahte alarmlar çıkardıktan sonra kullanıcıları telefonla arayarak ürün satma konusunda çok ısrarcı hatta saldırgan pazarlama yöntemleri kullanarak kişi ve şirketleri yoğun baskıyla ürünlerini satın almaya mecbur bırakıyordu.

Florida Eyaleti, ek bir dava açıp, ana davanın sonuçlanana kadar şirketin faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti ve bu talebi de kabul gördü. Dolayısıyla şirket şu anda faaliyetlerini durdurmuş bulunuyor.

Davacı grubun avukatının konu hakkındaki yorumu ise tüm olayı özetliyor: "Teknik bilgisi zayıf insanları sahte sorunlar üreterek korkutuyor ve insanlara hiç ihtiyaçları olmayan pahalı yazılımları zorla ve yoğun baskıyla satıyorlardı."

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, Müşteri, dolandırıcılık]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU