30 Kasım 2014 Pazar

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android Cihazlarda Kasma, Donma Ve Takılma Sorunlarına Çözüm



Hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu ve sık sık yardım merkezimiz de dile getirilen telefonun kasma, donma veya takılma sorununa, çözüm olabilecek bazı çözüm yolları sizler için sıraladım değerli turkhackteam üyeleri.

Marka veya model fark etmeksizin, Android cihazınız kullanımdan bir süre sonra takılmaya ve yavaşlamaya başlar. Hafızada birikmekte olan veriler veya indirmiş olduğunuz oyun, uygulama sebebiyle meydana çıkıyor olabilir. Türk usulü kapatıp açmak bu sorunu geçici olarak çözse dahi, kalıcı bir çözüm arayanlar için aşağıdaki çözüm yolları yardımcı olabilir.

1- Hafıza Dolumu

Telefonunuz belleğini arttırmak amacıyla takmış olduğunuz SD kart, dolmuş durumda olabilir. Bir uygulamayı yüklemek için başka bir uygulamayı silmek zorunda kalıyor olabilirsiniz ve buda cihazınızın yavaşlama sebeplerinden biri olabilir. SD kartınızın kapasitesi %80 gibi bir oranla doluysa buda yavaşlamaya yol açabilir. ("Daha dolmadı 5 MB alanım var" falan demeyin yani. İlla %100 dolması gerekmiyor.) SD kartınızı temizlemeniz için bazı uygulamalar mevcut.



Belki de birçoğunuzun bildiği ve kullandığı SD Cleaner vb. uygulamalar cihazınızda bulunan tüm eski uygulama kalıntılarını ve gereksiz çerezleri temizlemeye yardımcı olur ve fark edilir derecede hafızada yer açar. (Direk önünüze ne çıkarsa silmeyin yine de, dikkatli olun.)

2- Arka Planda Çalışanlar

Telefonda hiçbir şey açık değil ama şarj bitiyor, telefon kasıyor diye şikayet edenler var. Eğer arka planda çalışan birkaç uygulama mevcut ise bu da cihazınızın yavaşlama ve donmasına sebep olabilir, performans düşüklüğü yaşatabilir. Çalışan uygulamalara sürekli göz atmak ve tek tek hepsini durdurmak zaman alabilir ve bir hayli sıkıcı olabilir. Bu işi sizin için yapacak olan uygulamalarda var elbette.



Rootlu cihazlar başta olmak üzere kurtarıcı bir durumda olan Greenify'i bu uygulamalara örnek olarak verebiliriz. Sizin seçeceğiniz uygulamaları kendine göre ayarlayacak ve uygulama tarafından kapatılarak cihazın yavaşlamasını önleyecek ve performansını arttıracak.

3- Gereksiz Pil Kullanımı

Yavaşlamayı engellemek için, pili çok kullanan uygulamalardan kurtulun. Dolaylı yollardan da olsa fazla pil harcayan uygulamalar cihazınızın performansına etki eder.



Bunu daha detaylı bir biçimde öğrenmek için ise WakeLock Detector adlı uygulamadan yararlanabilirsiniz. Burada size sunulan verilere göre, hangi uygulamanın daha çok pil harcadığını öğrenebilir ve ona göre hareket edebilirsiniz.

4- Gereksiz Kalıntılardan Kurtulun

Cihazınızda bulunan kalıntıları silmeyi ihmal etmeyin. "O kadarcık şeyden ne olur?" Diye düşünebilirsiniz fakat bunlar birikerek can sıkıcı bir hal almaya başlayabilir. Cihazınızın hızında büyük bir problem yaratan bu gereksiz kalıntıları mutlaka temizleyin.



Peki bunları nasıl temizleyeceğiz? Bunlardan kurtulmanız için ise App Cache Cleaner uygulamasını yüklemelisiniz. Cihazınızda kalıntı bırakan diğer uygulamaları sıralıyor ve sizi neleri silmeniz gerektiği konusunda yönlendiriyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android Cihazlar, Çözüm]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU