23 Kasım 2014 Pazar

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android 5.0 Lollipop'ta Rastgele Kart Gösterimini Kapatmak ( Resimli Anlatım)



Google, şu ana kadar en büyük ve en çok ilgi çeken güncelleme olan Android 5.0 Lollipop'u, öncelikle kendi çıkarmış olduğu Nexus cihazlara dağıtmıştı. Tabii ki yeni sürüm olması dolayısıyla bazı hataların bulunması doğaldı.

Android Lollipop güncellemesini yükleyen bazı kullanıcılar, garip bir hata ile karşılaştığını bildirdi. Bu sorun son uygulama listesinde bulunmakta. Açık olan uygulamaları multitasking ekranında görebiliyor, sağa ve sola el hareketleri ile kapatabiliyoruz. Fakat tekrar son uygulamalar ekranına döndüğümüzde, rastgele bir uygulama kartı ekranda beliriyor.



Yeni güncelleme olan Android Lollipop, son uygulama kısmında çok farklı bir arayüz kullanıyor. Bu listede uygulamalar daha farklı olarak dikey görünümünde. Aşağı ve yukarıya doğru kaydırma yaparak ve istediğiniz uygulamayı yeniden başlatarak işleminize devam edebilirsiniz. Peki ya uygulamaları kapattıktan sonra ekranımıza rastgele gelen ve telefonumuzun akıcılığını bozan bu uygulama kartından nasıl kurtulabiliriz? Yanıtı çok basit arkadaşlar...



Bahsetmiş olduğum ekrana gelen bu uygulama kartını kapatmak için, Ayarlar > Güvenlik, ve daha sonrasında menünün aşağısında bulunan "Ekran Sabitleme" özelliğini kapalı duruma getirmelisiniz arkadaşlar. Yani yukarıdaki görselde gösterdiğim kırmızı çerçeveli alanı kapalı konuma getirmeniz sorunun çözümüdür.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android 5.0, Lollipop]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU