12 Kasım 2014 Çarşamba

DİKKATLİ OLUN ! HACKER'LARIN YÖNTEMLERİNDE SINIR YOK /// Phishing yöntemleri tekrar yükselişe geçti !



İnternet alaminin sonu gelmez saldırı çeşitleri gün geçtikçe kendilerine yeni alternatif yollar çizse de, bilinçli olan kullanıcı kitlesi bu tuzaklara düşmemeyi başarıyor.

Art niyetli kişilerce hazırlanan sahte web siteleri, özel bilgilerinizi ele geçirmek için kullanılan sayısız phishing yöntemleri ve link yönlendirmeleri peki gerçekte ne kadar başarılı oluyor?

Google'ın gerçekleştirdiği detaylı bir çalışmaya göre sanal dünyanın ziyaretçileri ne kadar bilinçli olurlarsa olsunlar phishing gibi tuzaklara yakalanabiliyorlar. Çalışmanın sunduğu verilere göre şimdiye kadar hazırlanmış en başarılı phishing web sitelerine bilgilerini kaptıran kullanıcı kitlesi, siteleri ziyaret edenlerin yüzde 45'ine denk geliyor.

Kısacası kendinden emin bir internet gezgininin sahte bir ağa girmesi ve banka bilgileri gibi verilerini başkalarına kaptırması yüzde 45 oranında mümkün.

Çalışmaya göre saldırganlar ve art niyetli yazılımcılar ağırlıklı olarak Çin, Ivory Coast, Malezya, Nijerya ve Güney Afrika'dan çalışmalarını yürütüyorlar.

Ele geçirilen hesaplar üzerinden gerçekleştirilen phishing denemeleri ise şu döngüyü takip ediyor; tuzağa yakalanan e- posta adresi üzerinden sayısız tanıdık kullanıcıya sahte postalar gönderiliyor. Tuzaklı linkler içeren bu e-postalar özellikle de bankalardan gelmiş gibi gösteriliyor ve bazı bankaların tasarım tercihlerini birebir kullanıyorlar.

Google'ın bu konudaki uyarısı ise oldukça basit: Uyanık olun!

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags HACKER, YÖNTEM, Phishing yöntemleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU