23 Kasım 2014 Pazar

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android KitKat'ta olmayıp, Lollipop'ta yapabileceğiniz yeni işlevler !



Android Lollipop'un final sürümü, yavaş yavaş tüm cihazlara dağıtılmaya başlandı. Android 5.0 Lollipop'un büyük ve küçük tüm yeni özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki sıraladığım bu 16 ipucundan işe başlayabilirsiniz. Bir önce ki sürüm olan KitKat ile arasındaki farkları da bu sayede kavramış olursunuz.

1. Tap & Go: NFC ve Bluetooth'tan faydalanan bu veri aktarım işlevi, tüm Google hesap detaylarınızı, ayarlarınızı veri ve uygulamalarınızı, eski cihazınızı yenisiyle yan yana getirerek aktarmanıza izin veriyor.

2. Feneri kullanın: Lollipop'ta üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymadan, LED ışığını yakabilirsiniz. Uyarı çubuğunu çekip fener düğmesine dokunmanız yeterli.

3. Uygulamalarınızı önceliklendirin: Android 5.0 Lollipop, uyarıları kapattığınızda bile bazı uygulamaların uyarılarını almanıza izin veriyor. Ayarlar > Ses ve uyarılar > Uygulama uyarıları yolunu izleyerek uygulamalara öncelik verebilir veya onları engelleyebilirsiniz.

4. Uyarıları kilit ekranından yönetin: Lollipop'da uyarılarla kilit ekranından etkileşimde bulunmanız mümkün. Çift dokunarak ilgili uygulamalara gidebilir, hassas uyarıları gizlemek için Ayarlar menüsüne göz atabilirsiniz.

5. Uygulama sabitleme: Ayarlar > Güvenlik altından etkinleştirebileceğiniz bu işlev, sadece belirlediğiniz uygulamalara erişime izin veren, özel bir modu etkinleştiriyor.

6. Uygulama ayarlarına sıçrayın: Kilit ekranında yapılan bir başka yenilik ise, uyarılara uzun dokunarak uygulamanın ayarlar veya bilgi bölümüne sıçrayabilmeniz.

7. Pil ömrünü tahmin edin: Android 5.0 Lollipop, piliniz bitmeden önce telefonunuzu ne kadar açık tutabileceğini tahmin edebiliyor. Uyarı bölümündeki pil simgesine tıklayarak bu tahmini görebilirsiniz.

8. Ayar ve kayıtlı Wi-Fi ağlarını arayın: Aradığınız ayarın hangi menünün altında olduğunu bilmiyor musunuz? Sorun yok. Ayarlar uygulamasında büyüteç simgesine dokunarak belirli bir ayarın adını aratabilirsiniz.

9. Misafir moduna geçin: Telefonunuzu başkalarına uzatmadan önce uyarı bölümündeki kullanıcı hesabı simgesine dokunup, Misafir ekle'ye dokunarak (veya bu işlemleri daha önce yaptıysanız misafir'e dokunarak) misafir moduna geçebilirsiniz.

10. Metinler daha kolay okunsun: Android 5.0'daki "Yüksek kontrastlı metin" adındaki yeni, deneysel bir işlev, açık renkli arka plana sahip metinleri siyah renkle sararak okunmasını kolaylaştırıyor.

11. Chromecast'e daha hızlı ulaşın: Chromecast özellikleri Android 5.0'a entegre edildiğinden, ekranınızı TV'ye yansıtmak için uyarı bölümündeki Chromecast simgesine dokunmanız yeterli.

12. Güvenilir cihazları ekleyin: Güvenilir cihaz, telefonunuz yakınında olduğunda kilidini otomatik olarak açmayı sağlayacak, NFC veya Bluetooth destekli bir cihazdır. İşleve Ayarlar > Güvenlik > Akıllı kilit altından ulaşabilirsiniz.

13. Rahatsız edilmeyin: Ayarlar > Sesler ve uyarılar > Kesintiler altından telefonunuzun ses çıkarmaması gereken saatleri ayarlayabilirsiniz. Bu sırada alarmları ve belirli kişilerden gelen mesajların seslerini açık bırakabilirsiniz.

14. Uygulamalarınız geri gelsin: Android 5.0'dan önceki sürümlerde cihazınızı baştan başlattığınızda, son açtığınız uygulamaların listesi ortadan kalkacaktır. Lollipop'ta ise Genel bakış ekranını kullanarak son uygulamalarınıza hızla dönebilirsiniz.

15. Google'ın Flappy Bird'ünü oynayın: Önceki Android sürümlerinde olduğu gibi Android 5.0 Lollipop'ta da bir sürpriz yumurta var. Ayarlar > Telefon hakkında yolunu izleyin ve Android sürümü girdisinin üzerine dört kez hızla dokunun. Lolipop grafiği göründüğünde üzerine hızla birkaç kes dokunun ve son olarak uzun dokunun. Artık Google'ın Android robotlu Flappy Bird klonunu oynayabilirsiniz.

16. Pilden tasarruf edin: Android 5.0 Lollipop, piliniz yüzde 15'e veya yüzde 5'e gerilediğinde otomatik olarak devreye girmesini sağlayabileceğiniz entegre bir pil tasarrufu moduyla geliyor. Bu işlev, arka planda eşitlemeyi, titreşimleri kapatıyor ve bunun dışında birkaç küçük değişiklikle pil ömrünü uzatıyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android KitKat, Lollipop]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU