28 Kasım 2014 Cuma

BİLİŞİM DOSYASI : Web Sayfanızın Güvenliği


PHP Yapılandırması

Joomla! kurulumu oldukça kolaydır. Kurulum esnasında sunucunuzun PHP yapılandırması denetlenir ve durum size bildirilir. Joomla'nın kurulumu için gerekli olan ve önerilen PHP yapılandırmasını uygulamanız sunucu güvenliği için oldukça önemlidir.

Güncellemeler
Yeni bir sürüm yayınlandığında zaman kaybetmeden genel ağ sayfanızı güncelleyiniz.


Güncelleme işleminin ardından sayfanız sorunsuz olarak çalışmaya devam edecektir. Eğer doğrudan Joomla! kodlarını değiştirirseniz güncelleme sonrasında tutarsızlıklar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak ileri seviye Joomla! kullanıcısı değilseniz Joomla! kodlarını değiştirmemelisiniz. Bu tür bir çalışma genel ağ sayfanızı savunmasız bırakabileceği gibi veriminide düşürebilir.

Üçüncü Parti Eklentiler
Geliştiricileri tarafından takip edilmeyen ve güncellenmeyen üçüncü parti eklentileri genel ağ sayfanıza kurarak kötü niyetli kişilere davetiye çıkarmayınız.

Yerel Sunucu

Bilgisayarınıza kuracağınız yerel bir sunucu ve Joomla! ile genel ağ sayfalarınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri ve kurmak/kaldırmak istediğiniz eklentileri deneyin.
Yeni eklentiler kurmak, mevcut eklentileri kaldırmak, vb. işlemler Joomla! sitenizin çalışmasını etkileyebilir. Bu yüzden yapmak istediklerinizi bilgisayarınızda deneyiniz. Sonuçlarını görerek canlı sayfanızda işlemi yerine getirebilirsiniz.

Kullanıcı Adı ve Şifre

Joomla! yönetici hesabı için kullanacağınız kullanıcı adı ve şifre, diğer genel ağ sayfalarında (internet sitelerinde) kullandığınız kullanıcı adı ve şifreden farklı olsun.
Birçok kullanıcı farklı genel ağ sayfalarında, e-Posta ve banka hesaplarında aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanır. Eğer kullanıcı adınız ve şifreniz kötü niyetli kişilerin eline geçerse size ait olan tüm hesapları kendi denetimleri altına alabilirler. Bu yüzden her genel ağ sayfasında farklı kullanıcı adı ve şifre kullanmanızı öneririz.

Saldırılardan Sonrası

Kablolu ve kablosuz internet hizmet sağlayıcılığı hizmetleri sunan işletmecilerin yükümlülükleri ile sunucunuzun kısmen güvenliği sağlanmakta ve yedekleri alınmaktadır.
Fakat genel ağ sayfanızın (internet sitenizin) yedeğinin olması genel ağ sayfanızın sorunlarını çözmez sadece çözmek için önemli bir adım olur. Kötü niyetli kişiler, siz genel ağ sayfanızın yedeğini geri yüklediğinizde aynı açıklardan ve hatalardan faydalanarak genel ağ sayfanızı tekrar ele geçirebilirler. Bu yüzden yedeğinizi geri yükleme durumu meydana geldiğinde öncelikle mevcut açık ve hataları tespit edip düzeltmelisiniz. Hata ve açıkların kapatılması/düzeltilmesinin ardından şifrelerinizi değiştirerek genel ağ sayfanızın bulunduğu alanı (web alanını) tümüyle temizleyiniz. Temizlik işlemini tamamladıktan sonra son yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz. Belirli aralıklarla genel ağ sayfanızın (internet sitenizin) yedeğini almanız, hizmet sağlayıcısı işletmecinin herhangi bir eksikliği ya da hatasında can kurtaranınız olacaktır. Eğer yedekleriniz güncel sürümü içermiyorsa, genel ağ sayfanızı yayınlamadan önce sürümü güncelleyiniz. Yaşadığınız sorunu Joomla! topluluğu ile paylaşarak hem diğer insanların önlem almasını hem de gelecek sürümde hataların düzeltilmesini sağlamış olursunuz.

İşletmeci Seçimi

Internet hizmeti sağlayıcılığı hizmetini sunan işletmecileri seçmeden önce araştırınız.


Bazı işletmeciler çok sayıda reklam vererek ya da kampanyalar/indirimler sunarak insanların dikkatini çekmektedir. Ancak işletmeci seçerken öncelikli olarak hizmet kalitesini ve sunduğu hizmetleri incelemelisiniz. Erotik içerikli internet siteleri gibi yüksek internet trafiği olan sitelerin yayınlanmasına izin veren işletmecilerden uzak durmanızı öneririz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, Web Sayfası, Güvenlik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU