24 Nisan 2015 Cuma

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : WhatsApp kullanıcılarını takip ederek gizliliği asmak



WhatsApp inanılmaz bir büyümeyle son yıllarda neredeyse her akıllı telefona girmeyi başardı. Bu da bazı gizlilik risklerini beraberinde getiriyor.

Özellikle Facebooks satın alması sonrası iyice ivme kazanan mesajlaşma uygulaması bugün hem kişisel, hem de kurumsal telefonların büyük bölümünde bulunuyor. Son gelişmeler gizlilik anlamında bazı tasarım hatalarının WhatsApp'ı tehdit ettiğine işaret ediyor. WhatsSpy Public adındaki yeni geliştirilen yazılım sayesinde WhatsApp kullanıcılarının gizlilik ayarlarını bypass ederek takip etmek mümkün. İstenilen kullanıcının online olup olmadığı, hangi zaman aralıklarında online olduğu, durum güncellemesinin ne olduğunu dışarıya gizlemiş bile olsa anlık olarak takip ederek değişimler kaydedilebiliyor.

İşin ilginç kısmı WhatsSpy bunları yaparken hiçbir hack veya illegal yöntem kullanmıyor. Yani aktif olarak başkasının hesabına bir saldırı gerçekleşmiyor. Web tabanlı geliştirilen WhatsSpy Public uygulamasında arabirim üzerinden aktiviteleri tarihler bazında arşiv şeklinde görmek ve karşılaştırmakta mümkün. Uygulamanın çalışması için root edilmiş bir Android cihaz, PHP/Apache/PostgreSQL ve 24/7 çalışan bir sunucu gerekli oluyor. Aynı zamanda ikinci bir WhatsApp hesabı da gerekli oluyor.

Açık istihbarat yöntemleriyle Sosyal Medya veya Internet üzerinden gizlilik ihlalleri çoğalıyor. Bunun yanında WhatsApp gibi özünde kurumsal bilgi güvenliği politikalarına ters bazı uygulamaların gizlilik sözleşmelerinde belirttiği üzere çok sayıda bilgi toplama şansı var. Diğer yandan bu tarz araçlar bu ihlalleri bir adım öteye taşıyıp uzaktan kullanıcıların ne zaman online olduğunu ve başka bazı bilgileri arşivleme imkanı veriyor. Sadece özel sektör değil kamu sektöründe de bu riskler her geçen gün önem kazanmaya başladı.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, WhatsApp kullanıcıları, takip]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU