Suriye iç savaşı ile birlikte 2011 yılında Suriye rejimini desteklemek amacı ile kurulan Suriye Elektronik Ordusu(Syrian Electronic Army) şu zamana kadar sayısız ünlü İnternet sitesi ve servis sağlayıcısına yaptığı Siber saldırıları ile hem Hacking hemde İnternet camiasında sesini çokça duyurdu.
Ebay, PayPal UK, The Sun, Outlook, Forbes gibi birçok tanınmış kuruluşların sistemlerine sızmayı başardılar. Son olarak Gigya'ya yapılan saldırıda Yemeksepeti bile etkilendi. Javascript kodlarında buldukları XSS açığı ile Gigyaservisinden yararlanan tüm sitelerin kullanıcıları SEA'nın Pop-up mesajı ile karşılaştı.
Suriye Elektronik Ordusu yaptığı saldırıları kendi siteleri sea.sy ve leaks.sea.sy adresinden yayınlıyor. Aynı zamanda sosyal medyayı da etkin kullanıyorlar. SEA'nın alt yapısını ise Rusya ve Çin destekliyor. Moskova'da bulunan Servis Sağlayıcı Reg.ru Suriye Elektronik Ordusunun tüm verilerini barındırıyor ve servis sağlayıcı lığını yapıyor. Bu arada sitelerinin SEO puanı da 100 üzerinde 91 :D SEO'ya önem vermişler. SEA grubu ve sayısı hakkında şuan kesin bir bilgi yok. Lider kadrosu da tam açıklanmış değil. Uluslar arası yaptıkları saldırılarda 0-day açıklarını ve teknik yardımı Ruslar ve Çinlilerden aldıkları kuvvetli ihtimal. Tek başlarına böyle bir organizasyonu yürütmeleri güç. Suriye devlet desteğinin olduğu ise açık.
Şu sıralar grup Backtrack benzeri Linux bir işletim sistemi piyasaya sundu. Adı SEANux olan OS'nin 32 ve 64 bit olarak ilk sürümünü seanux.sea.sy sitesinden indirebilirsiniz. Bu arada Backtrack'ten farkı daha çok web saldırıları için hazırlanan güncel Tool'lardan oluşması. Backtrack daha çok WPA, WiFi şifre kırma üzerine kullanılır. SEANux'de ise SQL saldırıları, Güncel ve Loglu Shell'ler, WordPress Joomla ve benzeri CMS'lerin güncel ve 0-day exploitleri, Birkaç dilde yazılmış Uploader ve buna benzer ufak scriptlerin toparlandığı birazda görselin katıldığı bir OS. Türkiye açısından olaya bakarsak TÜBİTAK'ın Pardus projesi var. Aynı zamanda özgün bir topluluk tarafından geliştirilen ve Pardus'un 2011 Pisi altyapısını taban alan Pisi-Linux işletim sistemini de takip edebilirsiniz.
Ayrıca SEANux' un tanıtım videosu ve indirme adresleri aşağıdadır :
https://www.youtube.com/watch?v=1sPiHG9C6dg#t=143
SEANux İndirme Sayfası : SEANux |
SAVAŞ KIRÇOVALI
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags HACKER DOSYASI, Suriye Elektronik Ordusu, Linux İsletim Sistemi, SEANux]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder