11 Nisan 2015 Cumartesi

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : İşiniz İçin Twitter Listeleri Nasıl Kullanılır ??

 

İşiniz için Twitter listelerini kullanıyor musunuz? Twitter deneyimizini daha iyi organize etmek ister misiniz? Twitter'ın önemli özelliği olan "Listeler" ini kullanmak doğru insanları bulup, etkileşime geçmenizde size yardımcı olabilir. Bu hafta Twitter listeleri ile işinizi nasıl kolaylaştırabileceğinizi paylaşacağız.

Twitter Listesi Nasıl Oluşturulur

Twitter listesi oluşturmak için sağ üst köşede bulunan Twitter Logosuna gidin ve Listeler butonunu tıklayın. Sağ kenar çubuğunda yeni liste oluştur'a tıklayın. Listenizin adını ve açıklamasını yazarak kaydedin. Diğer insanların listenizi takip etmek isteyecekleri bir isim oluşturmak özellikle kamu kuruluşları ve profesyonel kimliğe sahip olan markalar için önemlidir. Bir liste oluşturduktan sonra artık bu listeye uygun olan kişiler ekleyebilirsiniz. Profilini açtığınız bir kişiyi bu listeye eklemek isterseniz "Ayarlar" sekmesindeki ekle ve kaldır butonlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla listeniz varsa size hangi listeye eklemek istediğinizi gösterecek bir pence açılacaktır, liste başlığına ait kutucuğu işaretleyerek listeye kaydedebilirsiniz.

Şimdi Twitter listenizi doğru kullanmanız için ihtiyacınız olan adımlara bir bakalım;

Rakipleri İzleyin

Tek bir listede, rakip kullanıcıların twitter hesaplarını tutabileceğinizden onların tweetlerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Güncellemelerini, haberlerini, hazırladıkları kampanyaları ve paylaştıkları yenilikleri yakından takip edebilmeniz için çok kullanışlı bir yoldur.

Kendi twitter stratejinizi geliştirmek için bunu mutlaka kullanın. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek bunları kendi hizmetlerinize entegre etmeye çalışın. Günümüzde rakiplerinizden sadece bir adım ilerde olmanız bile size büyük avantaj sağlayacaktır.

Sektör Liderleri ile Bağlantı Kurun

Sektör liderlerinden oluşan güçlü bir liste hazırlayarak takibinize alın. Yönetim anlayışlarını anlamak ve bu liderlerle etkileşim halinde olmak için listenizi kullanın. Twittlerini takip ettiğinizde soru sorabilir, paylaştıkları yazıları siz de paylaşabilir hatta sorular sorarak iletişim kurabilirsiniz.

Etiketler size liste oluşturmanız konusunda değerli bir kaynak yaratır. Aboneleriniz ve takipçileriniz ile listenizi paylaşmanızı öneririz. Bu daha çok kişi ile etkileşime geçebileceğiniz anlamına gelir.

Eğilimler Üzerinde Kalın

İlgisiz Twitlere dalmadan önce güncel konu başlıkları ve haberleri takip edin. Güncel listeler bu haberleri listenizde toplayın. Benzer bilgiler almak isteyen kişiler arasında listeniz takip edilmeye başlayacaktır. Aynı zamanda listeniz sizi sektör lideri olarak yukarlara da taşıyacaktır.

Etkinlik Listeleri Oluşturun

Eğer bir etkinlik planlıyorsanız, hedef kitlenizden ve katılımcılarınızdan oluşan bir liste hazırlayın .Bu pazarlama konusu için çok büyük bir etkidir. Hemen hemen herkesin bir twitter hesabı olduğunu düşünürsek benzer çoğunlukta bir kitleye sahip olmanız kaçınılmazdır. Aynı zamanda listenizdeki kişiler etkinlik haberlerinizi paylaştığında sizinde etki alanınız giderek genişler. Bir kez herhangi bir listenize takip olan kişiler diğer listelerinizi de merak edecek ve onlara da katılmak isteyebilir. Diğer sosyal platformlarınızda da Twitter etkinlik linkini paylaşmayı unutmayın.

Müşteri İlişkilerinizi Koruyun

Sosyal Medyada müşteri ilişkilerini son derece arttı. İnsanlar hizmet için birilerine ulaşamadıklarından hemen sosyal medya hesapları üzerinden talep, şikayet ve teşekkür yazıları paylaşıyorlar. En aktif müşterilerinizi bir listeye ekleyerek onlarla olan ilişkilerinizi besleyebilirsiniz. Bu şekilde onların tweetlerini takip eder, retweet eder ve sorular sorarak düzeli ilişkiler kurabilirsiniz.

Büyük Fanlarınıza Ödüler Hazırlayın

Sizin tweetlerinizi en çok paylaşan ve en çok favorilerine ekleyen kişilerden oluşan bir liste hazırlayın. Onlarla, düzenli olarak teşekkürünüzü ifade edecek bir kaç çalışma paylaşın. Bu olumlu etkileşim takipçilerinizin sizinle iletişim kurması konusunda teşvik edecektir.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ, Twitter Listeleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU