24 Nisan 2015 Cuma

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : WhatsApp Konuşmalarınızı Artık Google Drive'a Yedekleyebileceksiniz



WhatsApp'a gelecek yeni güncelleme ile artık WhatsApp konuşmalarınız Google Drive üzerinden yedeklenebilecek.

Artık günümüzün SMS/MMS servisi haline gelen WhatsApp neredeyse herkes tarafından mesajlaşma aracı olarak kullanılmakta. Hatta operatörler bile artık yeni paketlerinde en az 1GB internet sunarken ne olur ne olmaz diye 500 SMS ile mesajlaşma konusunu bırakıyorlar.

Hal böyle olunca WhatsApp'ta konuşulan konuların ve mesajlaşmaların da yedeklenme konusunda önemi artıyor. İşte son olarak materyal tasarım anlayışına geçen WhatsApp şimdi de mesajlarınızı bulut üzerinden yedekleme özelliğini kazanıyor.

Bildiğiniz gibi WhatsApp her gün gece 04:00'da telefonunuza konuşmalarınızı otomatik olarak yedekler. Fakat herhangi bir temizleme durumunda bu dosyalar da silineceği için konuşmalarınız uçar gider.



Bazı kullanıcılar cihazlarını bilgisayara bağlayarak WhatsApp klasörünü yedekleme yaparak kurtarsa da birçoğumuzun bu tarz durumlarda mesajları silinmekte. İşte tam bu noktada artık ana mesajlaşma uygulaması olduğunun bilincinde olan WhatsApp yakında Android'e gelecek olan 2.12.45 versiyon güncellemesi sayesinde mesajlarınızı Google Drive üzerinden yedeklemenize ve herhangi bir cihaz üzerinden geri almanıza olanak tanıyacak. (Android cihazlar)



Bu işlemi yapmak için ise cihazınız bu versiyona güncellendiğinde WhatsApp'ın sağ üst köşesinde bulunan 3 noktaya tıklayarak "Ayarlar" kısmına geçip, sonrasında "Sohbet Ayarları"na tıklayın. Sonrasında ise yukarıda gördüğünüz gibi "Sohbet yedeği" kısmı gelecek. Buraya girdiğinizde ise resmin sağında gördüğünüz gibi "Şimdi yedekle" ve Google Drive kısmı açılacak.



Google Drive bölümünde ise mesajlarınızın GD üzerinden hangi sıklıkla yedekleneceğini seçebilir, bu yedeklemenin hangi bağlantı türleri ile yapılacağını seçebilirsiniz. (Eğer mobil verinize ait internet paketiniz az veya sizin için çok önemliyse "Sadece Wi-Fi" seçmeniz daha iyi olacaktır)

Şu anda ilk olarak iOS platformunda iCloud yedekleme ile karşımıza çıkan bu yenilik ilerleyen zamanlarda WP platformuna da gelebilir. Fakat şu an için gelip gelmeyeceğini, eğer gelirse OneDrive gibi bulut servisleri tarafından desteklenecek mi bilemiyoruz.

Fakat bu yedekleme konusunun birçok kişinin işine yarayacağını söyleyebiliriz.

Son olarak şimdiden bu sürümü kullanmak isteyenler bu bağlantı üzerinden
"Download" kısmına tıklayarak WhatsApp'ın son sürümünü APK olarak kurabilirler.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, WhatsApp Konuşmaları, Google Drive]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU