24 Nisan 2015 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI : 3D Yazıcı ile İnsan Yüzü Üretildi



3D yazıcı ile üretilen protezlere bir yenisi daha eklenerek, kanserli hasta için oğlunun yüzü 3D yazıcı ile çoğaltıldı.

Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde 3D yazıcılar kullanılarak bir çok insan için protezler oluşturulduğuna şahitlik ettik. Savaş gazileri, şeker hastalığı nedeniyle kolunu ya da bacağını kaybedenler, sakat doğan çocuklar gibi bir çok acı olayın vermiş olduğu yaraları kapatmak için 3D yazıcı ile yazılmış olan protezlerin kullanımı her geçen gün arttı.

Bu hastalıkların içinde öyle bir tanesi var ki tüm dünyanın sabah akşam çözmeye çalışıpta, onca teknolojiye rağmen hala daha bir çözemediği bir hastalık: Asrın ölümcül hastalığı olarak bilinen kanser. 75 yaşındaki Keith Londsdale, bu hastalığa yakalanan talihsiz kişilerden biri. 1990 yılında yakalandığı bu hastalık nedeniyle yıllardır acı çekiyor. Londsdale'in hayatını kurtarmak için bu zamana kadar 45 farklı yöntem kullanıldı.



Cilt kanseri olarak bilinen Bazal Hücreli Karsinom, Lonsdale hastalık nedeniyle hemen hemen yüzünün yarısını kaybetmiş. Bu zaman kadar bir çok maske kullanan hasta, maalesef istediği sonucu bir türlü alamamış. Bazıları yüzüne tam oturmazken bazılarıda yüzünden kayıp düşüyormuş.

Nottingham's Queen's Hastanesi'nde doktor olan Jason Watson, hastasının bu sorununu çözmek için gerçektende çok çaba sarf etmiş. En son çare olarak yapılan işlem başarılı olarak sonuçlanmış. Jason Watson, hastanın oğlunu belirli aralıklarla hastaneye çağırıp yüzünü 3D tarayıcı ile taratmış ve babasına tam uyacak şekilde, özel bir yazılım kullanılarak 3D yazıcıdan basılmış.

Böylece yıllarca acı çeken adam en sonunda az da olsa oğlundan bir parça taşıyarak hayatının devamını sağlayabilecek. Sonuç olarak teknoloji bazen ne kadar sinir bozucu olursa olsun, hayatlarımızın vazgeçilmezleri olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, 3D Yazıcı, İnsan Yüzü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU