16 Nisan 2015 Perşembe

E-TİCARET ÇLÖZÜMLERİ : E-ticaret sitesi kuracaklar için bankaların sanal pos kriterleri

 

Arkadaşlar merhaba.


Öncelikle bu yazıyı yazmanın sebebi bu bilgilerin internette güncel olarak pek bulunmuyor olması ve e-ticaret sitesi açmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak. Bende kendime yeni bir e-ticaret sitesi açtım ve bu bilgileri edinebilmek için banka banka gezmek zorunda kaldım. Başkalarının da bu durumu yaşamaması için paylaşmak istedim.

Ayrıca şunu belirteyim sanal pos almak için sitenizin aktif ve çalışır durumda olması gerekmekte çünkü başvuru yaptığınız banka sitenize admin girişi yaparak kapsamlı bir incelemeden geçiriyor. En çok dikkat ettikleri şeylerden bir tanesi 128 bit SSL sertifikasına sahip olmanız. Sitenin mail adresini hotmail veya outlook olmaması gerekiyor. Yani siteye özel mail adresi olması gerekiyor.


Örneğin; bilgi@siteadı.com gibi.

Ayrıca sitede sitenin kayıtlı olduğu şirketin aktif telefon numarasının bulunması isteniyor.

Bunun bankalar ve sanal pos kriterlerini sıralayayım.

VAKIF BANK şirketiniz büyük ve köklü olmadığı sürece vermiyor. Bizim şirket daha 1 senelik bile olmadığı için açıkcası bankacı kadın suratıma bile bakmadı.

FİNANS BANK herhangi bir ücret talep etmiyor. Ama satış başına küçük bir miktar kesinti yapıyorlar. %1 kadar sanırım. Fakat finans da aynı şekilde şirketinizin büyük ve geçmişinin sağlam olması gerekiyor. Yoksa çok küçük şeylerden dolayı talebinizi geri çeviriyorlar.

YAPI KREDİ de finans ve vakıf da olduğu gibi sağlam bir şirket yani sağlam bir referans istiyor. Yine şirketimiz yeni olduğu için bununda kriterlerini öğrenemedim.

GARANTİ BANKASI sanal pos için yıllık 400 lira alıyor. Bunun dışında size minimum 3000 tl kriteri koyuyor. Eğer aylık 3000 lira altında satış yaparsanız yetersiz pos kullanımından dolayı 20 tl ceza kesintisi yapıyor.

ZİRAAT BANKASI da aynı şekilde yıllık 400 lira istiyor. Fakat onların 2000 tl kriteri var ve bu limiti tutturamadığınız taktirde yine yetersiz pos kullanımından dolayı aylık 20 lira ceza ödüyorsunuz. Bununla birlikte yıllık ücreti sizden 3 ayda bir 100 lira olarak tahsil ediyor. Sadece pos başvurusu için 100 lira veriyorsunuz.

AKBANK sanal pos konusunda rekoru elinde tutuyor. Sanal pos için tam olarak 300$ talep ediyorlar. Yani yaklaşık 750 lira.

Bankaların dışında bu işi yapan özel firmalarda var tabiki. Bütün bankalardan yetki almış ve bankalarla sizin aranızda köprü görevi gören bu firmalarla da anlaşma yapabilirsiniz. Onların kriteleri firmadan firmaya değişsede genelde 700-800 tl civarında bir yıllık ücretle beraber satış başına %2.5 lik bir komisyon karşılığında hizmet veriyorlar.

Umarım faydalı olabilmişimdir. Ayrıca şu ayrıntıyıda belirtmek istiyorum eğer bankayla görüşma yapacaksanız "konu ne olursa olsun" kesinlikle resmi bir şekilde ve kendinizden emin bir şekilde gidin. Benim gibi öğrenci tipiyle giderseniz ve karşınızdaki bankacı insan değilse sizi kaale bile almıyorlar. Şimdiden bu işe girmek isteyen arkadaşlara başarılar dilerim.

GÖNDEREN : HÜSEYİN UZUN

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags E-TİCARET ÇLÖZÜMLERİ, E-ticaret sitesi, banka, sanal pos kriterleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU