24 Nisan 2015 Cuma

HACKER DOSYASI /// Hacklenmekten Beter : WikiLeaks, Sony'den Çalınan Tüm Belgeleri Yayınladı



2014 Aralık ayında hacklenen Sony Pictures'ın çalınan belgelerinin hepsi WikiLeaks tarafından internete sızdırıldı. Sızdırılan belgelerin 30 bini aştığı dikkati çekiyor. Kuzey Kore'nin arkasında olduğu düşünülen siber saldırının sorumlusu da hala bulunamadı.

WikiLeaks Sony Pictures'dan 173 bin 132 e-posta ve 30 bin 287 doküman çalındığını iddia ediyor. WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange bu 30 bin dokümanın artık internette herkese açık olduğunu bildirdi.

Bu durum Sony Pictures tarafından doğal olarak dehşetle karşılandı. Sony Pictures yetkilileri yaklaşık 6 bin şirket çalışanının ve diğer kurumsal yazışmaların gizlilik içerdiğini, bunun halka açılmasının büyük bir güvenlik ihlali olduğunu savunarak WikiLeaks'e ateş püskürüyorlar.


Arkasında Kuzey Kore'nin olduğu savunulan siber saldırının haberini Sony Hacklendi, Hollywood Yıldızların Maaşları Açığa Çıktı başlığıyla sizlere duyurmuştuk. Bu belgelere FBI'ın değil de WikiLeaks'in ulaşmış olması da düşündürücü bulunuyor. Dokümanların özünde Sony'nin içişleri ve küresel politikaları ilgili çarpıcı detayların olduğunu savunan Assange, belgelere nasıl ulaştığını açıklamadı.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags HACKER DOSYASI, Hack, WikiLeaks, Sony]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU