24 Nisan 2015 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI /// Google'dan Daha Fazla Güvenlik İsteyenlere : Güvenlik Anahtarları


İşte, Google üzerinde özellikle kurumsal temelli çalışmalar yapanlara daha fazla güvenlik fırsatı. Google Security Key artık özellikle iş yerlerinde daha fazla güvenlik vaat ediyor.
Google ile çalışırken, tüm hesapları tek bir kullanıcı adı ve şifreyle kontrol edebilmek kolaylık sağladığı kadar risk de taşıyor. Tek bir şifre bir şekilde ele geçirilirse tüm çalışmalarınızdan ve kişisel bilgilerinden olabiliyorsunuz. Google bunun için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini de sunuyordu. Önce kullanıcı adını daha sonra parolanızı girdiğinizde, mobil cihazlarınıza da bir kontrol kodu gönderip bunun da onaylanmasından sonra verilere ulaşmanızı sağlıyordu.



Şimdi bir üçüncü aşama daha geliyor. Google Security Key (Google Güvenlik Anahtarı) bir USB stick. Her hangi bir parolaya gerek duymadan kimlik bilgilerinizi taşıyan bu mink cihaz ile Google Doküman ve Google Drive gibi hassas noktalarda eğer isterseniz iki aşamadan sonra verilerinize ulaşmak mümkün. Böylelikle Google güvenlik kat sayısını 3'e katlayarak bizi paranoyadan kurtarıyor. Tercih ederseniz iki aşamalı güvenlik seçeneğinden de vazgeçerek sadece USB Google Security Key'de kullanabilirsiniz.

İşte Google Security Key tanıtım videosu.

Google Security Key iş yerlerinde sistem adminleri tarafından da kontrol edilebilecekler. Böylece iş saatleri dışında ya da şüpheli bir durum olduğunda anında önlemler alabilmek mümkün olabilecek.

Google Security Key'ler elektronik perakende dükkanlarında satılacaklar. Farklı boy ve şekillerde gelen bu USB anahtarlar, 6 dolar ile 120 dolar arası değişen fiyatlarla, değişik özellikler barındırıyorlar.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google, Güvenlik, Güvenlik Anahtarları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU