11 Nisan 2015 Cumartesi

PROGRAM TAVSİYESİ /// Evernote : Kendinize Özgü Modern Çalışma Alanı

Evernote ile not alma ve arşivleme yapabilir, not defteri ve yapılacaklar listesi oluşturabilir ve kendinize özgü modern bir çalışma alanı kurabilirsiniz.

Günümüz bilgi çağıdır ve bu bilgi çağında nitelikli veya niteliksiz ayrımı yapmadan bilgilerin büyük bir bölümünü internet üzerinden takip etme eğilimindeyiz. Bulduğumuz bilgilerin birçoğu not edilmedikleri zaman maalesef aklımızdan uçup giderler. Bu nedenle internet üzerinden elde ettiğimiz bilgileri akılda tutmakta zorlanırız çünkü nasıl olsa yine bulurum diye düşünürüz.
Ancak bazı durumlarda her şey beklediğimiz gibi olmaz. Birkaç gün önce araştırdığınız bir konu birkaç hafta sonra karşınıza geldiği zaman bilgileri hatırlamayı bırakın, onu bulduğunuz yeri bile unutursunuz. Bu durumda saatlerce arama yapmak durumunda kalabilirsiniz.


Diğer taraftan gün içerisinde yapacaklarınızın yer aldığı bir liste oluşturarak iş verimliliğini arttırabilirsiniz. Yapılacaklar listesi gerek iş süreci, gerek ise insanı iş ortamında memnun etmek için belirli avantajlara sahiptirler. Ancak insanların bir bölümü artık cebinden not defteri veya kağıt parçası çıkarıp bunları okumaktan çok hoşlanmazlar. Bu durumda cep telefonlarını not alma aracı olarak kullanırlar. Cep telefonlarının not alma fonksiyonları ise sıradan bir şekildedir ve çok fazla işlevsellik sunmaz.


Evernote, kendisini modern bir çalışma alanı olarak nitelendirmektedir. Bununla birlikte not alma ve yapılacaklar listesi oluşturma gibi günlük ihtiyaçlarınız konusunda size verimli ve işlevsel seçenekler sunmaktadır.

Evernote: Kişiselleştirilebilir Modern Çalışma Alanı

Evernote kendisiyle aynı adı taşıyan Evernote Corporation tarafından geliştirilen bir hizmettir. Temel olarak amacı kullanıcıların internet ortamında veya desteklediği elektronik aletler üzerinde elde ettikleri bilgileri hızlı ve verimli bir biçimde kaydedebilmelerini sağlamaktır. Hizmetin kullanımı ücretsiz olmakla beraber bazı fonksiyonları aktif hale getirebilmek için ücretli üyelik gerektirmektedir.


Evernote yaklaşık olarak 6 yıldır hizmet vermektedir. Bu 6 yıl içerisinde ise New York Times, Mashable ve TechCrunch gibi önemli yerlerden ödüller almayı başarmıştır.


Evernote bir çalışma alanıdır. Kendisini böyle tanımlamaktadır ancak daha çok not alma ve arşivleme olarak kullanılan bir hizmettir. Mobil uygulamalarının indirilme rakamları milyonları geçmiştir. Ancak kullanım alanı sadece mobil uygulamalar ile sınırlı değildir çünkü aynı zamanda bilgisayarlara yüklenebilen bir yazılımı mevcuttur.


Evernote'un iki farklı kullanım lisansı bulunmaktadır. Birinci ücretsiz kullanımdır. Bu kullanım şeklinde kullanıcılar not alma ve sohbetler oluşturma gibi imkanlara sahiptir. Nitekim, Evernote'un en işlevsel özelliklerinden birisi olan cihazlar arası senkronizasyon ücretsiz üyeliklerde geçerli değildir. Ayrıca ücretsiz üyeliklerin belirli bir kullanım limiti bulunmaktadır. Kısacası ücretsiz üyelikler, ücretli üyeliklerin epey bir kısıtlanmış hali olarak nitelendirilebilir.

Evernote'un ücretli kullanımı ise aylık ücret gerektiren bir üyelik şeklidir. Ücretli üyeliğe sahip olduğunuz zaman cihazlar arası senkronizasyon dahil olmak üzere birçok farklı fonksiyondan faydalanabilirsiniz.

Evernote ile yapabileceğiniz her şey onun avantajlarını ve özelliklerini ortaya çıkarmaktadır. Evernote ile kolay biçimde not alabilirsiniz. Bir yazıyı okurken bir anda uygulamayı açıp o kısmı kaydedebilirsiniz. Bu size zamanı verimli kullanma olanağı sağladığı gibi ilerleyen zamanlarda işinize yarayabilecek bilgileri kaydetme fırsatı sunmaktadır. Ayrıca isteğe bağlı olmak üzere notları el yazısıyla yazabilir ve kaydedebilirsiniz.


Evernote ile kendinize ait bir not defteri oluşturabilir ve burada yer alan bilgilere etiketler ekleyebilirsiniz. Bu sayede not defterine kaydettiğiniz bilgileri bir arada tutabilir ve hatta ileride bu bilgilere erişim açısından işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Evernote'un en yararlı özelliklerinden birisi ise yazılar, fotoğraflar ve PDF dosyaları üzerinde arama yapabilmesidir. Burada yer alan bilgileri hızlı bir biçimde kaydedebilirsiniz. Bu size metni hızlı bir biçimde fırsatı sunar. Böylece arama, bulma, okuma ve not alma işlemlerini tek bir çatı altından hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bahsedilmesi gereken bir diğer faydalı özellik ise işlevsel yapılacaklar listesi oluşturma imkanıdır. Yapılacaklar listesini oluşturduktan sonra yaptığınız işleri tamamlandı olarak işaretleyerek ilerleme kaydettiğinizi pekiştirebilir ve böylece psikolojik olarak kendinizi diğer işlere daha hazır hale getirebilirsiniz.

Evernote'u dilerseniz bir çalışma ortamı olarak kullanabilirsiniz. Aldığınız notları başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte arkadaşlarınız ile sohbet ederek kaydettiğiniz bilgiler üzerinde tartışabilirsiniz.

Tüm bu özelliklerin yanında ücretli üyelik sahibi olmanız durumunda notlarınıza, not defterlerinize, yapılacaklar listenize, kaydettiğiniz diğer tüm bilgilere ve daha birçok şeye senkronizasyon imkanı sayesinde tüm cihazlar üzerinden en güncel hallerine ulaşabilirsiniz.


Size modern ve özgün bir çalışma ortamı sunan, hızlı not alma ve bilgi kaydetme konusunda size yardımcı olan Evernote'u dilerseniz resmi sitesi olan Evernote üzerinden kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Evernote Android uygulamasını, Evernote iOS uygulamasını veya Evernote Windows Phone uygulamasını yükleyerek bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Evernote'u daha önce kullandınız mı? Ücretsiz ve ücretli üyelikler arasındaki farklılıklar konusunda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşmak için yorum yapabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Evernote, Modern Çalışma Alanı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU