7 Nisan 2015 Salı

BİLİŞİM DOSYASI : İhbarweb'e Yapılan Bir İhbar, Siteyi Kapattırabilecek !



İnternet kullanıcıları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), özlük haklarının ihlal edildiğini düşündükleri içerikleri bildirip kaldırılmasını isteyebilecek.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, sosyal medyadaki kullanıcıların kişilik haklarının ihlal edildiğini düşündüğü içeriklerin ihbarweb.org.tr/ohg/ adresine başvurulması halinde 24 saat içerisinde kaldırılacağını belirtti. Son yıllarda kişilerin özlük haklarına internet üzerinden fazlaca saldırı olduğunu ve buna karşılık tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Eğlenceden ticarete, eğitim sektöründen resmi hizmete kadar hayatın her alanında kullanılan internetle ilgili düzenlemenin de yapılması gerektiğini belirten Acarer, internette yer alan içeriklerin bireysel ya da kurumsal haklarının korunması ve oluşması mümkün ihlallerin önüne geçilebilmesi için teknik ve hukuki düzenlemelerin yapıldığını belirtti. Birçok teknoloji firmasının kullanıcıları için yardım merkezleri kurduğunu söyleyen Acarer, kullanıcıların şikayetlerinin bu merkezler sayesinde çözüldüğünü belirtti.

Bunun çok önemli bir nokta olduğunu belirten Acarer, "Bir çok kullanıcı Twitter ya da Facebookta kendi adına hesap açılıp kişisel verileri paylaşıldığında doğal olarak panik olabilmektedir. Kullanıcıların bu noktada ivedilikle ilgili şirketin yardım merkezine online ulaşması ve sorununu iletmesi oldukça kolaylaştırılmıştır" dedi.

Özel hayatının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin, Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı'na başvurarak içeriğe erişim engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebileceğini belirten Acarer, "EBS dört saat içinde tedbir kararını uygulamakla yükümlüdür. https://www.ihbarweb.org.tr/ohg/ adresi üzerinden yapılacak olan başvurularda, başvuru kılavuzunun dikkatlice incelenerek gerekli formların doldurulması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişinin hukuksuz olduğunu iddia ettiği içerikle ilgili 24 saat içinde mahkemeye başvurarak mahkeme kararı alması gerekmektedir" diye konuştu.

Kişilik haklarının ihlal edildiğini düşünen kişilerin neler yapması gerektiğini de açıklayan Acarer, "Söz konusu kişiler, öncelikle içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemiyle içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi, doğrudan sulh ceza hakimine başvurarak, içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir. İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin talepleri, içerik veya yer sağlayıcısı tarafından en geç 24 saat içinde cevaplandırılır. İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talepleri doğrultusunda hakim, bu maddede belirtilen kapsamda erişimin engellenmesine karar verebilir. 5651 Sayılı Kanunla kişilik haklarının ihlal edildiğini düşünen kişilere içeriğin yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesini talep etme hakkı verilmiştir" dedi.

TİB'in bu konuda yol gösterici olması açısından bir döküman hazırladığını belirten Acarer, gerekli dökümana www.tib.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, İhbarweb, İhbar, Site]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU