22 Nisan 2015 Çarşamba

PC ÇÖZÜMLERİ : Bilgisayarda Yavaşlama Gibi Sorunlar İçin Bilgisayar Bakımı

 

Merhabalar, son zamanlarda çoğu insan bilgisayarının yavaşlama gibi sorunlarından şikayetçi. Hepsine maalesef ki tek tek yetişemiyoruz. Bunun için bir konu açmaya karar verdim ve elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Öncelikle bu saydıklarımı yaparsanız bilgisayarınız bi nebze olsun hızlanır (eğer bilgisayarı hiç temizleme girişiminde bulunmamışsanız bilgisayarınızın hızına şaşıracaksınız :)) Ayrıca bilgisayarınızda bazı hatalar mevcutsa düzeleceklerini umuyorum.

1-) Öncelikle şu internet geçmişi verilerinden bir kurtulalım (çerezler vs.). Bunun için CCleaer programı işimizi görecektir.


Buraya tıklayıp CCleaner'ı indirebilirsiniz.

2-) Bilgisayarımızın yavaşlama sebeplerinden biri de kayıt defteri hatası ve gereksiz dosyalardır. Bunun için Başlat'a Disk Birleştiricisi ve Disk Temizleme yazın.

Disk Birleştirmede bütün diskleri önce çözümleyin. Eğer kırılma varsa (%10dan yukarı ise) diski birleştirin. Bilgisayarınızın hızlanmasını sağlayacaktır.

Disk temizlemede ise gereksiz dosyaları temizlemek istediğiniz sürücüyü seçin. Sonra oradaki kutuların hepsini işaretleyip temizleye tıklayın. Gereksiz dosyaalr silinecektir.

3-) Bilgisayarınıza düzenli olarak bakım yapın. Nasıl mı olacak ? Advanced SystemCare programı işinizi görecektir. Program ücretsizdir, ücretli versiyonu da vardır.

Buraya tıklayıp indirebilirsiniz.

4-)Sürücülerinizi güncel tutun. Drive Booster 2 porgramını tavsiye ederim. Bu program sayesinde bütün sürücülerinizi tarayıp güncelleyebilirsiniz.

İndirmek için tıklayın.

5-) Sisteminiz kasıyorsa Masaüstü>Sağ Tık>Kişiselleştir>Klasik Tema'yı kullanın. (Özellikle deyüksek özellikli oyun oynarken kasıyorsa mutlaka böyle oynayın.)

6-) http://www.turkhackteam.org/program-...i-yukleme.html konumdaki programla bilgisayarınızdaki gerekli programları yükleyin.

7-)Eğer İşletim sistemi güncellemeleri duruyorsa mutlaka onları yapın. Sistem güvenliği için de önemlidir. (Eğer işletim sisteminizi orjinal değilde güncelleştirmeler hata verebilir. O zaman yapmayın. Pek bir şey kaybetmezsiniz.)

8-) Bilgisayarınızdaki zararlı yazılım,reklam virüslerinden kurtulmak için AdwCleaner kullanın.

Bana tıklayıp indirebilirsiniz.

9-) Bilgisayarınızdaki virüslerden kurtulmak içinse ComboFix kullanın temizleyin bilgisayarı.

İndirmek için bana tıkla.

Şimdilik bu kadar yazdım konuyu zamanla güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Kolay gelsin..

SAVAŞ KIRÇOVALI

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Bilgisayar, Bilgisayar Bakımı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU