24 Nisan 2015 Cuma

HACKER DOSYASI : Rus Hackerlerın Beyaz Saray’a Nasıl Saldırdığı Saptandı



Eğer Rus hackerlerin Beyaz Saray'a ve yöneticilerin en korunaklı hesaplarına nasıl ulaşabildiklerini merak ediyorsanız, bu haber tam size göre. FireEye güvenlik birimi çalışanları yöntemi buldu ve açıkladı.

Beyaz Saraya yapılan saldırının arkasından FBI'ın şüphelendiği gibi Rus muhafazakar radikal politik bir siber korsan grubu olan APT28 çıktı.

APT28 hesapları ele geçirmek için yama kullanılmamış FlashPlayer sürümlerini ve Windows üzerinde açığa çıkaralamamış açıkları keşfederek işletim sistemlerine sızabiliyorlar. 13 Nisan'da Beyaz Saray'a yapılan saldırıda da farklı bir yöntem kullanılmamış olduğu ortaya çıktı. Ancak bu yöntemi kullanmanın olağanüstü yazılım ve donanım bilgisi gerektirdiği de açıklandı. FireEye yaptığı açıklamada yöntemin bilinmedik bir yöntem olmadığını, ancak uygulamanın son derece beceri ve çok fazla program parçacığını bir araya getirebilme yeteneği gerektiğini söyledi. Sıradan hackerlerin asla beceremeyecekleri bir yöntem olduğu iddia edilen yöntemin takip edilebilmesinin de imkansız olduğu iddia edildi.
FBI'ın elinde bazı deliller olduğunu ifade eden FireEye yetkilileri, bu konuyla ilgili çok fazla konuşmadılar.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags HACKER DOSYASI, Rus Hackerler, Beyaz Saray]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU