25 Ağustos 2014 Pazartesi

WEB ÇÖZÜMLERİ : Yeni Haber Sitelerine Öneriler



Haber sitesi açmak isteyen bir kişinin farklı alanlarda sorduğu sorulardan yola çıkarak
"yeni haber sitelerine tavsiyeler" başlıklı bir yazı oluşturuyoruz. Sorulan sorular, bizim de eklediklerimizle birlikte kısa bir liste halini aldı ve yeni haber siteleri için önemli diyebileceğimiz tavsiyelerin ortaya çıkışına vesile oldu. Eğer siz de genel içerikli veya herhangi bir konuya yönelmiş bir haber sitesi açmayı düşünüyorsanız, sıraladığımız maddeleri gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Listemizi oluştururken genel olarak bir haber sitesinde neler olmalı, neler olmamalı, neler yapılmalı, neler yapılmamalı diye düşünerek ilerledik.

Açık Ve Anlaşılabilir Bir İsim

Her şey domain adı ile başlar. Başarı doğrudan domain adına bağlı olmasa da özellikle eski ziyaretçilerin geri dönüşünde büyük rol oynuyor diyebiliriz. O halde site adımızı en iyi şekilde seçmeliyiz. Site adını seçerken;

kolay okunabilmesine,
kolay anlaşılabilmesine,
kolay hatırlanabilmesine,
uzun olmamasına,
haber sitesi ile alakasız kelimeler içermemesine dikkat edilmelidir.

Öne Çıkarılan İsim

İnternette birçok haber sitesi var. Peki kendimizi bu haber sitelerinin yanında nasıl öne çıkarabiliriz? Hatırlanmak bunlardan bir tanesi. Domain konusunda da hatırlanabilir domain seçilmeli desek de birçok kişi ilk olarak domaine bakmayabiliyor. Burada site teması içerisinde haber sitesinin kendini ilk bakışta tanıtabilmesi yer alıyor.

İlk bakışta hatırlanabilirlik öncelikle logo ile olur. Site adının açık ve okunabilir şekilde yer aldığı logo belirgin ve tema ile uyumlu bir şekilde yeleştirilmelidir. Ayrıca sitenizin diğer kısımlarında da rahatsız etmeyecek şekilde logonuzu veya isminizi kullanarak Google
'dan gelen ziyaretçilere ilk bakışta kendinizi tanıtmış olursunuz.

E
ğer varsa simgeniz ile birlikte sitenizin geneline hakim olan ve logonuzla uyumlu olan renkler de haber sitenizi yansıtır. Size tavsiyemiz daha kolay hatırlanmak ve eski ziyaretçilerinizin aklına bir daha gelebilmek için bu yönleri dikkate almanızdır.

Kolay Kullanım, Kolay Ulaşılabilirlik

Sadece bir haber sitesinin değil her sitenin kolay kullanıma sahip olması önemli. Fakat özellikle haber sitelerinde içeriğin kolay kullanılabilir olması ve yer alan haberlerin kolay ulaşılabilir olması çok daha önemli bir konuma geliyor. Temanızın renkleri uyumlu olsa da öğelerin yerleşimi önemli. Temanızdaki içeriğin konumu, menülerin ve reklam alanlarının yerleşimi bahsettiğimiz kullanım kolaylığı açısından bizi ilgilendiriyor. Menülerin açık, anlaşılır ve doğrudan ziyaretçilerin aradığı yere yönlenen şekilde olması şart. Haber sitenize giriş yapan kişiler bir habere nasıl girebileceklerini, aradıkları konu başlıklarını nereden bulabileceklerini kolayca bulabilmelidirler. Unutmayın ki bir kişi aradığını bulabildiği ve kolayca kullanabildiği bir haber sitesini; Karşısına engeller çıkan, zor anlaşılır bir haber sitesine göre daha fazla sevecektir.

Özgün Haberler

Haber sitesi açacak olan kişiler içeriği mutlaka kendileri ya da o sitenin bünyesindeki kişiler üretmelidirler. Haber sitelerinin hızla artmasının sebebi genelde insanların birçok haber kaynağından kolay haber sağlanabilir olarak görmesidir fakat haber ajanslarından ya da haber sitelerinden kopyala yapıştır ile alınacak olan haberler sonucunda büyük davalarla karşı karşıya kalınabilir. Bu sebeple mutlaka özgün içerik üretilmesini tavsiye ediyoruz.

Özgün içerik dışında ajanslara abone olarak onların haberlerini de yayınlama izniniz var fakat haber ajanslarının belirlediği fiyatlar üzerinden ücret ödeyip abone olmanız şart.

Kendi Sevmediğiniz Şeylerden Kaçının

Bir okuyucu olarak siz, haber sitelerinde beğenmediğiniz, sevmediğiniz özellikleri tespit edin. Bunları kendiniz yapmayın. Örneğin birçok ziyaretçi haber sitelerinin sürekli otomatik sayfa yenilemesinden şikayetçi. Siz de sevmiyorsanız eğer kendi haber sitenizde bunu uygulamayın. Beğenmediğiniz özelliklere haber sitenizde yer vermeyin.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Haber Siteleri, Öneri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU