23 Ağustos 2014 Cumartesi

PC VE TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android'te Chrome'u biraz daha hızlandırın !



Android platformunda en çok tercih edilen tarayıcılardan biri Chrome. Ancak Google'ın mobil tarayıcısı bazen yavaş kalabiliyor. Web sayfalarında kaydırma yaparken, yeniden boyutlandırma yaparken gecikme yaşanabiliyor. Ancak bir iki ufak adımla Chrome biraz daha hızlanabilir.

İlk olarak Chrome adres çubuğuna chrome://flags yazmanız gerekiyor.

Açılan pencerede "İlgilenilen alanı için maksimum karo sayısı" seçeneğine geliyoruz. Sayfa aramadan kolay şekilde bu seçeneği bulabilirsiniz. Seçeneğin altında yer alan "Varsayılan" özelliğine tıklıyoruz.



Yapılandırmada 64'ten 512'e kadar değerler çıkıyor. Bu aslında RAM kullanımına denk geliyor. Eğer cihazınızın RAM'i yüksekse 512'yi seçebilirsiniz.



En son olarak Google Chrome'u yeniden başlatarak ayarı etkin hale getirebilirsiniz.

 

Sonuç olarak bu işlem RAM'deki değeri ayarlıyor. Böylece Chrome RAM'den biraz daha fazla yiyerek daha hızlı ve performanslı hale geliyor. Ama cihazda az RAM varsa kesinlikle 512 altındaki düşük seçeneklerden birini ayarlamanız gerekli. Yoksa RAM'de tutulan diğer uygulamalar uçabilir ve genel olarak cihazınızın performansını da etkiler.

 

Bu işlemin %100 stabil olduğu garantisini veremiyoruz. Eğer herhangi bir şeyler ters giderse uygulamanın varsayılan ayarlarına geri dönebilirsiniz.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC VE TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android, Chrome]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU