23 Ağustos 2014 Cumartesi

BİLİŞİM DOSYASI : iOS'u içten içe yiyen yazılım !


Düşünülenden çok daha basit bir sistematiği var.

iPhone kullanıcılarının birçoğu, cihazlarını alır almaz "jailbreak" yaparlar. Daha fazla uygulamaya hem daha rahat, hem de bedava ulaşmaya ön ayak olan jailbreak, ne yazık ki sağladığı avantajların yanında, bol miktarda sorunu da beraberinde getirmektedir.

Şüphesiz jailbreak'li iOS sistemlerin en büyük sorunu, dışarıdan gelen saldırılara karşı ziyadesiyle savunmasız konuma düşmeleridir. İşte tam da bu sorun yüzünden, yakın zamanda 75.000 adet iPhone, AdThief denilen bir zararlı yazılım tarafından etkilendi. Araştırmacı ve analizci Axelle Apvrille, AdThief'in, sistem üzerindeki farklı reklam SDK'larını hedef aldığını ve akabinde yapımcının ya da kullanıcın ID hesabı ile hacker'ınkini değiştirdiğini beyan etti. Kullanılan bu teknik sayesinde AdThief isimli zararlı, içerisine sızdığı sistemlerden elde edilen tüm reklam gelirlerini, hacker'a yönlendiriyor.

Geçen süre içerisinde, aralarında Google Mobil Ads ve Weibo gibi büyük isimlerin de bulunduğu 15 reklam SDK'sı virüsten etkilenmiş durumda. AdThief'in üreticisini bulmak için yola koyulan araştırmacılarsa, kısa sürede kodun kaynağını ortaya çıkardılar. Öyle görünüyor ki virüsü üreten kişinin sanal ortamlardaki takma adı "rover12421" ya da "zerofile." Android geliştiricisi olarak lanse edilen şahıs, çoktan suçu üstlenmiş durumda. Nitekim yaptığı açıklamalara göre kendisi sadece ID'ler değiştirecek bir uygulama üretmiş ve bir başkası bu yazılımı çalarak, şu anda kullanıcıları etkileyen AdThief'e dönüştürmüş.

Yapılan ilk hesaplamalara göre AdThief sayesinde 22 milyon farklı reklamın tüm geliri, bir başka hesaba geçmiş durumda.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, İos, yazılım]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU