22 Ağustos 2014 Cuma

WEB ÇÖZÜMLERİ : Google'dan geri bağlantıları reddetme aracı



Google bu yıl Nisan ayında getirdiği Penguen Algoritması ile spam sitelere karşı olan savaşında yeni bir hücum daha yapmıştı. Penguen Algoritması arama motorları için hazırlanan anasayfaları, arkaplanlara gömülmüş gizli linklere, otomatik yönlendirme yapan, aynı içeriğe sahip alt domainlere vs sahip sitelere ağır bir yaptım uyguladı. Ancak bu algoritmadan sonra rakipler firmalar arasında seo açısından yeni bir moda oluştu. Anti-SEO ! Bir sitenin sıralamasını düşürmek için o siteye zararlı sitelerden backlink yollanmaya başlandı. Küçümsenmeyecek ölçüde etkili oluyordu bu spam backlinkler. İşte şimdi Google bununda önüne geçmek için geri bağlantıları reddetme
disavow-links-main özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde Google 'dan sitenizi değerlendirirken sitenize gelen bazı kötü/spam bağlantıları dikkate almamasını isteyebiliyorsunuz. Gelişmiş bir özellik olduğundan dikkatli şekilde kullanılması gerekiyor. Aksi halde sitenize zarar verebilir ve page rank düşüşüne, sıralama kaybına neden olabilirsiniz.

Google diyor ki :

Bu gelişmiş bir özelliktir ve çok dikkatli kullanılmalıdır. Yanlış kullanılırsa, Google
n arama sonuçlarında sitenizin performansına zarar verebilir. Geri bağlantıları sadece sitenize işaret eden çok sayıda spam, yapay veya düşük kaliteli bağlantınız olduğunu düşünüyorsanız ve bağlantıların sizin için soruna neden olmayacağından eminseniz reddetmenizi öneririz. Çoğu zaman, Google hangi bağlantılara güveneceğini ek yardım olmadan değerlendirebilir, dolayısıyla çoğu normal veya tipik sitede bu aracın kullanılması gerekmez.

Aracı kullanmanız gereken durumları iyi analiz etmeli ve üzerinde düşünmelisiniz. Ani bir sıralama düşüşü yaşadıysanız, yeniden değerlendirme isteğinize yanıt alamıyorsanız, Google algoritmalarından zarar gördüyseniz ve bunların ardından sitenizde ki yanlışları, hataları düzeltmenize rağmen birşeyler ters gidiyorsa geri bağlantıları reddetme aracına başvurabilirsiniz.

Disavow Links Main
Geri Bağlantıları Reddetme -
Bu arac
ın amacı Google n nitelikli ve kaliteli içeriğe sahip siteleri anti-seo çalışmalarından korumak istemesidir. Yani meşhur tabirle "kurunun yanında yaşta yanmasın" diyor.


Sitemize gelen k
ötü/spam bağlantıları tespit etmek için Site Yöneticisi Araçları 'ndan yardım isteyeceğiz. Site yöneticisi araçları sayfasında Trafik > Sitenize Bağlantılar kısmında sitemize gelen tüm bağlantıları Diğer 'e tıklayarak görebiliriz. Buradan Bu tabloyu indirin bağlantısına tıklayarak excel formatında kaydediyoruz. Dosyayı açıp gelen spam linkleri tespit ettikten sonra, tüm bu kötü linkleri bir metin dosyası içine kaydediyoruz.

Reddedilecek bağlantıların listesini yükleyin

Yeniden değerlendirme isteği bölümüne gidin.
Reddedilen Bağlantıları işaretle
'yi tıklayın.
Ba
ğlantıları reddet'i tıklayın.
Dosya se
ç'i tıklayın.
Kar
şıya yüklemek istediğiniz dosyayı seçin ve Gönder'i tıklayın.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Google, geri bağlantı, reddetme aracı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU