22 Ağustos 2014 Cuma

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Telefon Şarjı İle İlgili Yanlış Bilinen Yaygın 5 Madde



Akıllı telefonlar artık gündelik hayatımızın bir parçası. Hemen her anımızda yanımızda taşıdığımız telefonumuzu daha uzun süreli kullanabilmek için bazı yapılması gerekenler ve doğru bildiğimiz yanlışlar mevcut. Size önereceğim bilgiler doğrultusunda hareket ederseniz, telefonunuzun bataryası size ortalama 3 yıl hizmet edecektir arkadaşlar.

Orijinal olmayan şarj aletleri, bataryayı öldürür

YANLIŞ, orijinal olmayan her şarj aleti zararlı değildir. Apple ve Samsung'un onayladığı bazı markalar, kendi şarj aletlerini üretmeye hak kazanmıştır. Belkin, OPSO, Amazon Basics, Kit gibi markalar, firmalardan özel izin alarak şarj aleti üretebiliyorlar. Zararlı olabilecek olan şarj aleti, adı sanı duyulmamış, sokaklarda satılanlar olarak söyleyebiliriz.

Telefon şarj edilirken kullanılamaz

YANLIŞ, telefonunuzu şarj ederken kullanabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek konu, şarj ederken orijinal kablo kullanmanız. Ucuz ve nereden alındığı belli olmayan şarj aleti kullanırsanız, bırakın şarj halindeyken konuşmayı, o cihazı kullanarak şarj bile etmeyin. Şimdiye kadar kayıtlara geçmiş "şarj esnasında konuşma yapılırken meydana gelen kazalar" kategorisinde, suçlu genelde kalitesiz şarj cihazları oluyor.

Telefonu gece şarja bırakmak bataryasını zayıflatır

YANLIŞ, telefonunuzu uyurken tüm gece şarjda bırakabilirsiniz. Telefonunuza boşuna "akıllı telefon" dememişler, cihazınız tam doluluk oranına ulaştığında şarj kesilir. Yani "telefon bütün gece şarj oldu, bataryası patlar" gibi durumların olması mümkün değildir.

Telefon sürekli açık kalsa dahi bir şey olmaz

YANLIŞ, telefonunuzu tıpkı bir televizyon veya laptop gibi düşünün. Laptopun belirli bir süre açık kaldıktan sonra ısınma sorununu hemen herkes yaşamıştır. Zamanı geldiğinde laptopu kapatmanız gerekiyor, aynı şeyi telefon içinde düşünebilirsiniz. Ara sıra telefonu kapatmak, cihazın rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Telefonun pili bitene kadar asla şarj etmeyin

YANLIŞ, telefonun bataryasını her sıfıra indirgediğinizde ömründen biraz yemiş olursunuz. Telefon bataryalarının belirli bir full şarj miktarı vardır ve bu miktar dolduğunda ölürler. Bu yüzden her sıfırlayıp şarj ettiğinizde bataryanın ömrü kısalıyor. Bunun önlemini de, bataryayı sıfırlamadan %20-40 arasında olduğu sırada şarj ederek alabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Telefon Şarjı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU