23 Ağustos 2014 Cumartesi

BİLİŞİM DOSYASI : Bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi koruyun !

 

Evet herkese merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere kişisel bilgilerinizi korumanız için bir konu hazırlamak istedim.


Öncelikle bilgisayarınızı güvende tutmak çok önemlidir. Bilgisayarınız güvende olursa kişisel bilgileriniz, sosyal ağlardaki hesaplarınız da güvende olacaktır.

Ancak bilgisayarınızın güvenliği için bir kaç önlem almalısınız. İnternetteki her dosyayı indirip açmamalısınız. Eğer bunu yaparsanız yüksek ihtimal bilgisayarınızda casus yazılım (Keylogger, RAT) oluyor olabilir. Şimdi gelelim Keylogger nedir;

Keylogger bastığınız tuşları kayıt eden bir yazılımdır ve bunları sahibine gönderir. Bastığınız tuşlar arasında şifreniz de bulunursa... Hesabınızı alabilirler. Tabii Keylogger'larda ek özellik de olabilir, bunlar ekran görüntüsü alma, şifre çalma gibi özelliklerde olabilir.

RAT ise Keylogger'ın gelişmiş hali diyebiliriz. RAT kurbanı olan bilgisayara tamamen hükmedebilirsiniz, uzaktan kontrol edebilir, bastığı tuşları görebilir, kamerasından izleyebilirsiniz.

Şimdi gelelim kişisel bilgilerinizi nasıl koruyacağınıza...

1) Bilgisayarınıza bir antivirus yükleyin!

 

Bilgisayarınızda bir antivirus kullanmalısınız. Veya ComboFix gibi tek kullanımlık programları kullanabilirsiniz. ComboFix ile bilgisayarınızı 3 günde bir taratsanız yeterli olacaktır. Ama ComboFix kullanırken dikkat edin, bir virus sistem dosyasına bulaştıysa, o dosyayı anında siler, bu yüzden bilgisayarınızda bir anormallik hissedebilirsiniz.

2) Her dosyayı indirmeyin!

 

Güvenmediğiniz yerlerden, kişilerden gelen dosyaları asla çalıştırmayın. Bu bir casus yazılım yani Keylogger, RAT olabilir.

3) Tarayıcı seçiminizi iyi yapın!

 

Ben şahsen kişisel bilgilerin güvenliği için Firefox'u seçerim, ve Firefox'u kullanırım. Şu an bana göre en iyi tarayıcı Firefox'tur. Chrome güvenliği en düşük tarayıcılardan biri şu anda. Her türlü virus bulaşabiliyor Chrome'a. :) Ayrıca kişisel bilgilerinizi kim bilir Google ne yapıyor. :)

4) Bilmediğiniz eklentileri temizleyin!

 

Chrome kullanıyorsanız bilmediğiniz, veya başka kaynaklardan gelen eklentileri silmelisiniz.

5) DNS, Proxy'yi gerekmedikçe kullanmayın!

 

Eğer güvenilir olmayan DNS, Proxy kullanıyorsanız muhtemelen hesabınız başka birine geçmiştir. Güvenliğiniz için güvenilir DNS'leri kullanın. Her DNS'ye atlamayın. :) Önerim Google DNS, Yandex DNS ve OpenDNS'dir.

6) İnatçı olun! :D

 

Eğer inatçı olmazsanız birisi size casus yazılım atabilir. Çünkü "Sosyal Mühendislik" diye bir şey var, adam sizi dosyayı açmanıza ikna edebilir, veya Crypter kullanarak antiviruslerin yakalayamamasını sağlayabilir, bu yüzden inatçı olup "açmıcam açmıcam" demenizde fayda var. :D

7) Linux kullanın!

 

Eğer Windows işinize yaramıyorsa Linux'a geçmenizi tavsiye ederim. Çünkü Linux virus geçirmez işletim sistemlerinden biridir. Hemde ücretsizdir. Tabii yine de sizin seçiminiz, ister Windows'da kalın, isterseniz Linux'a geçin.

 

Linux'a geçmeyi düşünüyorsanız size Linux Mint öneririm. :)

8) Girdiğiniz sitelere dikkat edin!

 

Eğer bir sitede sizin bir yerdeki hesap bilgilerinizi yazmanızı istiyorsa asla yazmayın ve hemen o siteden çıkın. Çünkü bu sayfalar GENEL olarak Fake sayfalardır ve sizin bilgilerinizi çalmak için yapılmıştır.

9) Web Konsolunu ne yaptığınızı bilmeden kullanmayın!

 

Eğer size facebook hesabı hacklemek için web konsoluna bir şey girmenizi istiyorsa, bu bir yalandır ve sizin hesabınızı çalmak için yapılmıştır. Asla yapmayın. Zaten Facebook'da web konsolunu açtığınız zaman size uyarıyı yapıyor.

Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız Web konsolunu kullanmayın!

Web konsolundan bir görüntü:


SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM DOSYASI, Bilgisayar, kişisel bilgiler]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU