15 Ağustos 2014 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows Cipher Özelliği İle Sildiğiniz Verilerden Tamamen Kurtulun



Windows'a gömülü olarak gelen Cipher özelliği sayesinde, sildiğiniz verilerden tamamen kurtulmanız oldukça basit!

Bilgisayardan bir dosyayı sildiğiniz zaman, o dosyanın tamamen yok olmadığını her kullanıcı bilmiyor. Sabit diskte sadece "silindi" olarak işaretlenen bu dosyalar, çeşitli yazılımlar ile kurtarılabiliyor. Bu durum bazen sakıncalı olabilir, fakat bunu engellemek mümkün. Pek çok kullanıcı bu tip işlemler için üçüncü parti yazılımları kullanmayı tercih eder, ancak herhangi bir yazılım kullanmadan da Windows'un Cipher özelliği sayesinde, çöpe gönderdiğiniz dosyaların tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz arkadaşlar.

Cipher özelliğini kullanmak için Komut İstemi'ni çalıştırmanız gerekiyor. Komut İstemi'ni çalıştırmak için Windows tuşu + R kombinasyonunu kullanarak Çalıştır penceresini açın. Ardından arama kutusuna ''cmd'' yazıp Tamam butonuna tıklayın. Komut istemi yukarıdaki resimdeki gibi bir DOS penceresi şeklinde açılacaktır.

Komut İstemi'ni çalıştırdıktan sonra şu komutu girin ve Enter tuşuna basın:

cipher /w:C

Bu komutu kısaca açıklayacak olursak, "cipher" komutu Windows'un Cipher özelliğini çalıştırır. "/w" ek komutu ise diskin boş kısmında bulunan ve kullanılmayan verilerin silinmesini sağlar. Bu sayede sildiğiniz ancak sabit disk tarafından sadece "silindi" olarak işaretlenen veriler tamamen ortadan kalkacaktır.

"C" ise işlemin yapılacağı diski belirtir. Eğer temizlenmesini istediğiniz disk başka bir sürücü yolunda ise, bu harfi uygun olanla değiştirmeniz yeterlidir değerli TurkHackTeam üyeleri.

Temizleme işlemi uzun sürdüğü için bilgisayarınızı kullanmadığınız bir zaman diliminde bu işlemleri gerçekleştirmenizi tavsiye ediyorum arkadaşlar. Ayrıca Microsof'un tavsiye ettiği üzere, Cipher özelliğini çalıştırırken kullanılmayan diğer uygulamaları kapatmak, işlemin daha hızlı tamamlanmasına imkan sağlayacaktır.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows, Cipher Özelliği, Veri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU