25 Ağustos 2014 Pazartesi

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows İle Açılan Programları Düzenleyin



Bilgisayarımızı ilk aldığımız zamandan beri çeşitli ihtiyaçlarımız doğrultusunda yüklediğimiz programlardan bazıları işlevlerini her zaman gösterebilmek adına kendini bilgisayarın açılışı ile birlikte otomatik olarak açılacak programlar arasına ekliyor. Bu yazılımların sayısı arttıkça biz her bilgisayarımızı açtığımızda otomatik olarak bu yazılımlar da çalışmaya; hal böyle olunca da zamanla bilgisayarımızın açılışı yavaşlamaya başlıyor. O halde açılıştaki programları düzenleyerek bu durumu bir nebze olsun engelleyebiliriz.

Başlangıçta otomatik olarak aynı anda açılmaya çalışan her program, bu açılış süresini uzatır. Uzayan süre ise artık saniyelerin önemi varken bizleri daha da çileden çıkartabilir. Bunu engellemek için başlangıçta açılan bazı yazılımlara engel olabiliriz.

Ancak nasıl yapabileceğimizi anlatmadan önce bir uyarıda bulunmakta fayda var. Açılışta çalıştırıldığı belirtilen birçok yazılım önemlidir. Hepsini kaldırmanız aksine bilgisayarınıza zarar verecektir. Bu sebeple bilmediğiniz programları kaldırmamanızı önemle tavsiye ederiz. Listede adını bildiğiniz, kendi yüklediğiniz yazılımlara dikkat etmeniz daha doğru olacaktır.

Bilgisayarımızla birlikte açılan programları düzenlemek için CCleaner benzeri bir yardımcı program edinebiliriz. Bu gibi programlar hangi yazılımların başlangıçta açıldığını gösterir ve istediklerimizi deaktive etmemizi sağlayabilir.

Fakat böyle bir programı yüklemeye ihtiyaç duymadan bilgisayarımızdan da doğrudan kendimiz ayarlayabiliriz. Sizin için Windows 7 işletim sistemi üzerinde kısa kısa anlatmaya çalıştık.

1- Öncelikle bilgisayarımızda başlat butonuna basıyor ve burada arama kısmına msconfig yazarak aratıyoruz. Daha sonra arama sonucunda karşımıza çıkan msconfig
'i açıyoruz.



2- Açılan ekranda Başlatma isimli sekmede hangi programların başlangıçta açıldığını görebiliriz.

3- Devre dışı bırakmak istediğimiz programların önündeki tik işaretini kaldırıp Tamam diyerek ekranı kapatmamız yeterli olacaktır.

 

Not : Windows 8 / 8.1 de msconfig 'e girmek için ctrl + alt + delete yapılıp görev yöneticisi açılır. Ordan başlangıç seçmesine gelinir gereken programlar devre dışı bırakılır.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows, Program]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU