23 Ağustos 2014 Cumartesi

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Kaybolan Veya Çalınan Telefonunuzu Android Cihaz Yöneticisi Bulsun !



Android telefonlar için geliştirilen Android Cihaz Yöneticisi, kaybolan telefonunuzun yerini tespit etmeye yarıyor.

ÇALINTI VE KAYBOLMALARA KARŞI

Google INC tarafından geliştirilen bu uygulama ile birlikte, çalıntı veya kaybolma durumlarında cihazınızın yerini bulmanıza yardımcı olan Google Play Store'da yayınlanmış uygulamadır.

Uygulamayı kullanabilmek için, yükleme işlemini tamamladıktan sonra, Google hesabınız varsa ilişkilendirmeniz gerekmektedir. Eğer bir Google hesabınıza yoksa, direkt olarak kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz.

UYGULAMANIN YAPABİLDİKLERİ

  • Telefonunuzdan sinyal alarak bildirme
  • Cihazınızın ekran kilidini değiştirebilme
  • Üçüncü kişilerin eline geçmesine karşın PIN kodunu değiştirebilme
  • Telefonda yer alan tüm kayıtlı bilgileri sıfırlayarak fabrika ayarlarına döndürme

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIR?

Android Cihaz Yöneticisi adlı uygulamayı yükledikten sonra, ilk olarak Google ayarlarına giriş yapıyoruz. Ardından Android Cihaz Yöneticisi'ne tıklıyoruz.

Daha sonra "bu cihazın uzaktan konumunu belirle" seçeneğini işaretliyoruz. Eğer bu işaret atılmazsa, android cihazınızın nerede olduğunu göremiyorsunuz.

Yukarıdaki işlemi de yaptıktan sonra, konum erişiminiz açık olması gerekmektedir. Google ayarlarına gelerek konum erişiminizi aktif hale getirin. Hemen ardından ise "uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına dönmeye izin ver" seçeneğini işaretliyoruz. Bu işlemi de başarı ile yaptıktan sonra sıra telefonumuzu nasıl bulacağımız kalıyor. Aşağıdaki adımları izleyin:



TELEFONUMU NASIL BULURUM?

İlk olarak android.com/devicemanager adresine giriş yaparak, sağ tarafta yer alan "oturum aç" sekmesine tıklayarak Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir. Girişi gerçekleştirdikten sonra, izleme işlemine otomatik olarak haritadan başlayabiliyorsunuz.

Ayrıca android.com/devicemanager adresinde zil çaldırma işlemi yapabiliyorsunuz. Telefonunuzdan yaklaşık beş dakika ara ile zilin çalması sağlanabiliyor.

Konumun başlarında belirtmiş olduğum konum erişimi eğer açık olmazsa, cihazınızın yerini hiçbir şekilde tespit edemezsiniz arkadaşlar. En önemli olaylardan birisi olan konum erişimini mutlaka açmanız gerekmektedir.



UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN

Google INC tarafından yayınlanan Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını telefonunuza indirip güvenliğinizi artırmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey, BURAYA tıklayarak indirmek. İndirme işlemi bittikten sonra kurulumu gerçekleştirip ayarlarını yapmanız gerekmektedir.

 

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Telefon, Android Cihaz Yöneticisi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU