25 Ağustos 2014 Pazartesi

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android'de Telefon Şifreleme Yöntemiyle Güvenli Format Atın



Avast, son açıklamasında, Android cihazlardaki verilerin format sonrası silinmediğini belirtmişti. Bu konumda sizlere, şifrelemeyle kişisel verileri korumayı anlatacağım değerli TurkHackTeam üyeleri.

Avast, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, birçok ikinci el telefon aldıklarını ve telefonlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonrası, kişisel verilere kolayca eriştiklerini belirtmişti. Bu makalemde, normal format ile sonrası bulunabilen verileri şifreleyerek korumayı anlatacağım.

Şifreleme

 

Şifreleme bölümüne ulaşmak için telefonunuz ile Menü > Ayarlar > Güvenlik > Telefonu şifreleme yolunu izlemek gerekiyor. Daha sonra telefonunuzu şarja taktıktan sonra ekranın altında yer alan Telefonu şifrele butonuna tıklayarak şifreleme işlemini başlatıyorsunuz.

Şifreleme ile hangi veriler korunur?

  • Hesaplar
  • Ayarlar.
  • Uygulamalar.
  • Uygulama verileri.
  • Medya verileri. (Resim Müzik vb.)
  • Diğer kişisel belge ve dosyalar.

Şifreleme öncesinde bilinmesi gerekenler.

  • Şifreleme veri miktarına bağlı olarak yaklaşık 1 saat kadar sürer.
  • Pil bittiğinde kesinti olmaması için telefon şarja takılı olarak gerçekleşir.
  • Şifreleme işlemi süresince telefon kesinlikle şarjdan çıkarılmamalıdır.

Şifreleme nasıl yapılır?

 

Şifreleme bölümüne ulaşmak için telefonunuz ile Menü > Ayarlar > Güvenlik > Telefonu şifreleme yolunu izlemek gerekiyor. Telefonunuzu şarja taktıktan sonra, ekranın altında yer alan Telefonu şifrele butonuna tıklayarak şifreleme işlemini başlatıyorsunuz.



Fabrika Verilerine Sıfırlamak

 

Format atma normalde tüm verilerimizi silemese de, kişisel verilerimizi büyük oranda koruyan bir işlemdir. Şimdi şifreleme ile format atma işleminin ikinci adımında telefonumuzu fabrika verilerine sıfırlayacağız.

Fabrika verilerine sıfırlama nasıl yapılır?

 

Fabrika verilerine sıfırlama için telefonumuzdan Menü > Ayarlar > Yedekle ve sıfırla yolunu izleyerek fabrika ayarlarına döndürme işlemini başlatıyoruz. Açtığımız ekranda isterseniz Verilerimi yedekle diyerek telefon verilerini ve ayarları Google sunucularında saklayabilirsiniz. Fabrika verilerine sıfırlama için ekranın en altındaki seçenek olan Fabrika verilerine sıfırla seçeneğine tıklayarak format atma işlemine başlayabilirsiniz.



Güvenliği artırmak

 

Bu işlem verilerinizi iki katmanlı şekilde korumaktadır. Eğer isterseniz, hesabınızı koruma amacı ile telefonu tekrar fabrika verilerine sıfırlayabilirsiniz. Ya da korumayı arttırmak için üç dört kere daha fabrika verilerine sıfırlama yapabilirsiniz arkadaşlar.

Gördüğünüz gibi telefonumuzdaki verileri temizlemek biraz karışık görünse de çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ancak verileri silmekten ya da saklamaktan çok hangi verilerinizi telefonunuzda sakladığınız önemlidir unutmayın. Sizlere önemli bulduğunuz verileri telefonda asla kullanmamanızı öneriyorum. Bu şekilde çok daha güvende olabilirsiniz.


SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android, Telefon Şifreleme Yöntemi, Güvenli Format]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU