23 Mayıs 2017 Salı

TELEFON ÇÖZÜMLERİ iPhone pil ömrünü uzatmanın yolları

 

 

 

iPhone kullananların öğrendiği ilk acı gerçek, bu güçlü ve eğlenceli cihazın, en zayıf yönünün şarj süresi olduğudur. iPhone'unu biraz yoğun kullanan biri günde 2-3 kere şarj etmek zorunda kalır. Peki, iPhone şarj süresi nasıl uzatılır veya iPhone pil ömrünü uzatmanın yolları nelerdir?

iPhone pil ömrünü uzatmanın birkaç yolu var ve neredeyse hepsi özellik veya bazı hizmetleri kapatmaktan geçiyor. iOS7 güncellemesini de içeren ve şarj sürenizi uzatmayı garanti eden 15 ipucu ile iPhone'unuzu daha uzun bir süre kullanabileceksiniz. Şarj süresi için telefonunuzun özelliklerinden vazgeçmeyi göze alıyorsanız, işte iPhone pil ömrünü uzatmanın yolları.

iPhone pil ömrünü uzatmanın yolları

1. Otomatik parlaklığı açın

iPhone'larda ışık sensörü bulunmaktadır. Etraftaki ışığa göre ekran parlaklığınızı otomatik olarak ayarlar. Bataryanızın ömrünü uzatacak bu özellik, ayrıca ekranı daha rahat ve gözünüzü yormadan görmenizi sağlayacak
iPhone Otomatik Parlaklık nasıl açılır: Ayarlar > Duvar Kağıtları ve Parlaklık > Otomatik Parlaklık Açık

2. Ekran parlaklığını düşürün

Bu ayar sayesinde ekran parlaklığınızı otomatik olarak düşürebilirsiniz. Parlaklık seviyesi ne kadar düşük olursa, şarjınızın ömrünü o kadar uzatır. Ekran parlaklığınızı mümkün olduğunca düşük tutun.
iPhone ekran parlaklığı nasıl düşürülür: Ayarlar > Duvar Kağıtları ve Parlaklık

3. Hareketi azaltın (iOS 7)

iO7'nin en havalı özelliklerinden biri, hareket eden duvar kağıtları. Duvar kağıdı sabit duruyor ama telefonunuzu aşağı yukarı oynattığınızda, sanki arada katman varmış gibi hareket etmeye başlar. Görsel olarak iyi bir özellik ama şarj sürenizi oldukça kısaltır.

iPhone'larda hareketi kapatmak için: Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Hareketi Azalt

4. Dinamik duvar kağıtlarını kullanmayın

iOS 7 ile gelen diğer bir görsel özellik ise dinamik duvar kağıtları. Yine dinamik duvar kağıtları da görsel bir şölen sunmalarının yanında, şarjınızı çok hızlı yer. Dinamik duvar kağıtları kapatılabilir bir özellik olmadığı için yapmanız gereken, Duvar kağıtları ve Parlaklık ayarlarından sabit bir duvar kağıdı seçmek.

5. Bluetooth'u kapatın

Bluetoothla kablosuz kulaklık gibi cihazlara bağlanabilir veya başka iPhone kullanıcılarıyla veri transferi yapabilirsiniz. Ama kablosuz veri transferi şarj ömrünüzü kısaltır. Kullanmadığınız zamanlarda mutlaka kapalı tutun.
iPhone'da bluetooth kapatmak için: Ayarlar > Bluetooth

6. 3G / 4G'yi kapatın

iPhone 3G ve daha sonraki nesiller, 3G ve 4G LTE hızlı bağlantılarının tüm nimetlerinden faydalanırlar. Tabi yine, bunların açık olması telefonunuzu hızlandırırken şarjınızı önemli ölçüde tüketir. Hızın önemli olmadığı yerlerde, bu özelliği kapatarak, telefonunuzu daha uzun süre kullanabilirsin.

iPhone'larda 3G / 4G'yi kapatmak için: Ayarlar > Genel > Hücresel > 3G Kapat

7. Wi-Fi kapatın

3G'den daha hızlı olup sadece belirli yerlerde, kablosuz ağa bağlanabilmektesiniz. İnternetle işiniz olmadığı zamanlarda, wi-fi'yı kapalı tutarak, telefonunuzun sürekli olarak, kablosuz ağ aramasını engelleyebilirsiniz.
iPhone Wi-Fi kapatmak için: Ayarlar > WiFi

8. Konum servislerini kapatın

iPhone'nun en iyi ve en çok şarj yiyen özelliklerinden bir diğeri de dahili GPS. Nerede olduğunuzu gösterir, gitmek istediğiniz yere yol tarifi veriri. Ama bütün bunları yaparken, şarjınızı oldukça hızlı yer. Konum servislerini kullanmıyorsanız, hemen kapatmanızda yarar var. iPhone konum servislerini kapatmak için: Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri

9. Arkaplanda uygulama yenile özelliğini kapatın (iOS 7)

iOS 7'de iPhone'unuzu daha akıllı ve hazır yapacak birkaç yenilik var. Bunlardan biri de arkaplandaki uygulamaları yenileme özelliği. Peki, ne yapar bu özellik? En sık kullandığınız uygulamaların saatlerini kayıt eder ve bir daha kullanmak istediğiniz karşınıza en güncel şekliyle gelir. Tabi bu özellik de tam bir şarj düşmanı.

iPhone arkaplanda uygulama yenile özelliğini kapatmak için: Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile > Hepsini veya tek tek kapatın

10. Uygulamaları otomatik güncellemeyi iptal edin (iOS 7)

iOS 7 ile uygulamalarınız tek tek güncellemenize gerek kalmıyor. Yeni bir güncelleme çıktığında, telefonunuz otomatik olarak güncelliyor. Çok kullanışlı ama bir o kadar da şarj düşmanı bir özellik.
iPhone otomatik güncelle özelliğini kapatmak için: Ayarlar > iTunes & App Store > Güncellemeler

11. Yeni verileri al özelliğini kapatın

Kayıtlı tüm e-mail adreslerinizden hızlıca veri çekebilir iPhone. Ama yukarıdaki maddelerden de anlayacağınız gibi, kablosuz veri aktarımı bu özellikte de olduğu gibi, batarya ömrünü azaltıyor. Bu özelliği kapatarak, telefonunuzun ağa bağlanma sayısını azaltabilir, pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bu özelliği kapattıktan sonra bir sonraki maddede anlatacağımız ayarı yapmanız gerekir.

iPhone yeni verileri al özelliğini kapatmak için: Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni Verileri Al

12. Email'leri daha az sıklıkla alın

Telefonunuz internete ne kadar az bağlanırsa, şarjınız o kadar uzun süre dayanır. E-maillerinizi her saatte bir ya da elle kontrol etme seçeneklerini işaretleyin.
e-mail alma sıklığını ayarlamak için: Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni Verileri Al > Süreyi seçin

13. Otomatik kilit süresini en aza indirin

iPhone'u uyku moduna otomatik kilit özelliğiyle gönderebilirsiniz. Otomatik kilit süresi ise maksimum 5 dakikaya kadar çıkabilir. Telefonunuz ne kadar erken uyku moduna geçerse şarj için o kadar iyi. Bu yüzden otomatik kilit süresini 1-2 dakikada tutmakta yarar var.

Otomatik kilit süresini ayarlamak için: Ayarlar > Genel > Otomatik Kilit > Seçeneğinizi belirleyin

14. Ekolayzırı kapatın

iPhone'da müzik dinlerken bass ve tiz ayarları yapmanızı sağlayan ekolayzır ayarları mevcut. Yine bu ayarlar da ekstra güç gerektireceği için, şarjınızın çok hızlı bitmesine neden olur. Zaten ekolayzır olmadan da çok iyi bir ses deneyimi sunmakta iPhone'lar.

İphone'da ekolayzırı kapatmak için: Ayarlar > Müzik > Ekolayzır

15. Kullandığınız uygulamaları iyi tanıyın

Pil ömrünü uzatma taktikleri ayarlarla sınırlı değil. Kullandığınız uygulamaların ne kadar şarj yediğini de bilmeniz gerekiyor. Film, oyun ve internette gezinmek şarjınızın süresini oldukça hızlı düşürecektir. Bu tarz uygulamaları kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, iPhone, pil ömrü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU